Espen Ottosen. Skjermdump: FB
annonse

Konservative kristne i kretsen rundt Norsk Luthersk Misjonssamband og deres informasjonsleder Espen Ottosen bruker mye negativ tid på oss resettere, men det de har til felles er at de nekter å lenke til artiklene og det som står i de.

I stedet deler de skjermdumper med sine tolkinger av det de tror står på Resett.

Ottosen har i grunn mye fornuftig å komme med, og måten han utfordrer liberale i Den norske kirke er forbilledlig, for eksempel når han tar et oppgjør med kirkens unnvikende forhold til barn i mors liv og deres rett til et selvstendig liv. Dette er saker jeg gjerne deler på min FB-side.

annonse

Men så er det ett eller annet som skjer når det er snakk om Resett. Ifølge Ottosen og hans venner, er Resett noe av det mest uanstendige som finnes.

Flere ganger har jeg prøvd å forklare Ottosen at mange resettere er enige med ham i kampen for de kristne verdiene og vår kristne kulturarv, men han går rett og slett i vranglås. I stedet for å bidra konstruktivt, skjer det noe når han ser Resetts logo, og han synes å gå inn i «jeg-hater-Resett» modus på autopilot.

Nå har Ottosen tatt for seg at Helge Lurås har sitert en bekjent som mener vi ikke burde ha sluppet islam inn i Norge.

Det er et legitimt standpunkt. Vi må begrense innvandring fra islamske kulturer så mye som overhodet mulig, nettopp fordi vi må ta troende muslimer som tror Koranen er Allahs direkte inspirerte og ufeilbarlige ord. Da må det få konsekvenser for islamsk innvandring.

Men det var altså ikke det Lurås gjorde.

Han siterte en bekjent.

annonse
annonse

Ottosen ignorerer dette i sin FB-post. Han skriver følgende: «Når Helge Lurås hevder at ingen muslimer burde bodd i Norge (ja, det er konsekvensen av det han skriver; ″skulle aldri sluppet islam inn i Norge″), bidrar han til en dårligere og en uanstendig debatt.»

Med respekt å melde, det er faktisk Ottosen som står for den uanstendige debatten når han bare tar et skjermbilde av en overskrift, uten å lenke til den gode analysen.

Uten å lenke til artikkelen, kommer Ottosen med en påstand om at Lurås mener «ingen muslimer burde bodd i Norge», noe som er en fullstendig vranglesning. Ikke av noe det Lurås skriver i sin analyse gir grunnlag for en slik påstand.

Ottosens konservative kristne venner er også djupt bestyrtet over at President Assad så å si har vunnet kampen over terroristene slik syrere fra hele verden kan komme tilbake for å bygge opp landet sitt. Våre kristne brødre og søstre i Syria kan nå leve i trygghet, beskyttet av den syriske regjeringen.

Men det ser ikke ut til å gå inn hos Ottosens FB-venn Thomas Johannes Lollike. Etter at Jonas Sløre skrev den fornuftige artikkelen La oss hjelpe flyktningene hjem, i skrivende stund delt over 2100 på FB, svartnet det fullstendig for Lollike. Han la ut en skjermdump, ikke lenke til artikkelen, med følgende kommentar:

annonse

«Denne var enda verre spør du meg, ble lettere sjokkert når jeg leste dette!» På Resett lenker vi selvfølgelig til våre kilder, og her er en direkte lenke til Lollikes kommentar.

Men sånn går no dagan blant konservative kristne som har bestemt seg for å hate oss, uten å lese hva vi faktisk skriver.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon