Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsadvokat Tore Kulstad opprettholder påstanden om 19 års forvaring for en overgrepstiltalt mann i 50-årene fra Sunnhordland.

Mannen ble dømt til 19 års fengsel i Sunnhordland tingrett i september i fjor. Aktor fikk ikke medhold i kravet om forvaring, skriver Haugesunds Avis.

Han anket saken til Gulating lagmannsrett, der aktor nå gjentar kravet om forvaring.

annonse

Mannen i 50-årene er tiltalt for å utført seksuelle overgrep mot datteren gjennom 18 år, fra hun femårsalderen og fram til hun fylte 22. Han er også tiltalt for grov mishandling av datteren, hennes stemor og tre brødre. Mannen nekter straffskyld.

Dommen fra Sunnhordland tingrett slår fast at det er utvilsomt at mannen hyppig og jevnlig hadde seksuell omgang med sin datter i perioden fra 1999 til januar 2017.

Mannen har nektet straffskyld og avvist alle anklager siden han ble pågrepet i fjor vår. Ifølge Haugesunds Avis finnes det ikke tekniske bevis i saken og ord står mot ord.

annonse

I tillegg til fengselsstraffen ble mannen i tingretten dømt til å betale en samlet erstatning på i overkant av én million kroner til datteren, ekssamboeren og til sine tre sønner.

Ankesaken startet i Gulating lagmannsrett 4. februar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon