Lara Logan på The 42nd Annual Gracie Awards Gala, Los Angeles 6. juni 2017. Photo by Buchan/Variety/REX/Shutterstock (8858980p)

Lara Logan er utenriksreporter for berømte «60 Minutes». Hun ble verdensberømt etter at hun ble voldtatt og nesten drept av en stor folkemengde på Tahrir-plassen i Egypt i 2011, hvor hun dekket den såkalte «arabiske våren». Hun var inn og ut av sykehus i flere år etter hendelsen.

annonse

Nylig ble hun intervjuet på podcasten Mike Drop, skriver Breitbart News. Podcasten ledes av tidligere Navy SEAL Mike Ritland, som karakteriserte  media i USA som «helt absurd venstrevridde» og tilnærmet enstemmig i sin støtte til Demokratene, noe han beskrev som «et enormt problem» og «en katastrofe for landet».

Logan sa seg enig i at media i USA og internasjonalt hovedsakelig er liberale, og de fleste journalister er venstrevridde. I USA beskrev Logan Breitbart News og Fox News som dissidenter i et nesten ensrettet medialandskap:

– Min erfaring er at jo flere ulike meninger man har, desto flere måter kan du betrakte livet på – alt i livet er komplisert, alt er grått ikke sant? Ingenting er helt sort og hvitt.

Mangelen på mangfold av idéer bekymrer

Det homogene media er et stort problem, og et homogent høyrevridd mediebilde ville vært like problematisk:

– Hvordan vet du at du ikke blir løyet til, eller manipulert? Når de forenkler alt og det ikke fins noen gråtoner? Alt er bare én vei, vel livet er ikke slik (…) For eksempel, all dekning av Trump er negativ. Det er en forvrengning av hva som skjer i det virkelige liv.

Logan advarer om at når ett ideologisk perspektiv blir enerådende så fører dette ikke til et fritt og tolerant samfunn, vi trenger et mangfold av idéer. Dagens ensretting i media, skoler og akademia er noe som alle burde bekymre seg over.

Les også: Norske medier fordreier sannheten (lyver?) om Donald Trump

Media har blitt politiske aktivister

– Media har historisk sett alltid lent seg mot venstre, men før forsøkte vi i det minste å late som vi var nøytrale. I dag er vi blitt politiske aktivister, noen vil med en viss rett kalle det vi driver med for propaganda, sier Logan.

Hun sier også at mediebildet er så ensrettet at hvis man ikke aktivt søker opp medier som Breitbart eller Fox, så vil man ikke ha noen anelse om hvordan «den andre siden» tenker. Da har man bare MSMs tolkninger av høyresidens idéer.

Dette kjenner vi igjen her hjemmefra, hvor alle alternative medier avskrives som blogger, rasistiske, kloakk og det som verre er.

Hun mener ansvaret for «fake news» starter med journalistene, som blant annet misbruker såkalte «kilder i Washington», ofte enkeltkilder som kommer med ubekreftede utsagn. Ifølge Logan er dette «ikke journalistikk, men hestemøkk (horseshit)».

Avslutningsvis sier Lara Logan:

– Dette intervjuet er et profesjonelt selvmord for meg.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.