Syrias president Bashar al-Assad. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
En gruppe syrere i Sverige har anmeldt 25 høytstående tjenestemenn i syrisk etterretning, som anklages for krigsforbrytelser og mishandling av fanger.

De ni syrerne får bistand fra den Berlin-baserte organisasjonen The European Center for Constitutional and Human Rights, som også har bistått syrere i flere andre europeiske land med å levere tilsvarende anmeldelser.

annonse

Tidligere i måneden ble to syrere pågrepet i Tyskland, anklaget for å ha vært høytstående medlemmer av Syrias hemmelige politi. Også i Frankrike ble en tidligere høytstående syrisk tjenestemann nylig pågrepet.

annonse

Menneskerettighetsorganisasjoner håper at tidligere og nåværende medlemmer av president Bashar al-Assads hemmelige tjenester kan bli stilt for retten i europeiske land, tiltalt for krigsforbrytelser og andre brutale overgrep mot sivile under den åtte år lange borgerkrigen i landet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.