President Donald Trump. Arkivfoto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse

Trump-administrasjonen vurderer å nedsette en spesialkomité for å vurdere klimaforandringer og sikkerhetsrisiko. Arbeidet kan ledes av en kjent klimafornekter.

annonse
annonse

Trump-administrasjonen har i et notat foreslått at presidenten etablerer en komité for klimasikkerhet. Det framgår av et notat nyhetsbyrået AP har fått tilgang, der føderale tjenestemenn fra eusan rekke regjeringsorganer blir bedt om å komme med innspill før president Donald Trump signerer en presidentordre for opprettelse av komiteen.

I en kommentar til de som har fått kopi av notatet, står det at de kan henvende seg til William Happer hvis de har spørsmål. Happer er en 79 år gammel fysiker, medlem av Trumps nasjonale sikkerhetsråd og en velkjent kritiker av normalt anerkjente klimasannheter.

– Happer er å betrakte som frynsete selv for klimaskeptikere, sier pensjonert kontreadmiral fra marinen David Titley, som nå er professor i meteorologi ved Pennsylvania State University.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Han får det bekreftet fra klimaskeptiker Kim Cobb ved Georgia Tech som uttaler at Happers «feilaktige, uvitenskapelige oppfatninger om klimaforandringer representerer en fare for det amerikanske folk.»

Harvard-historiker Naomi Oreskes har skrevet om klimafornektelse og påpeker at Happer flere ganger har hevdet at karbondioksid er bra for mennesker, og at utslipp av karbondioksid er «blitt demonisert slik de stakkars jødene under Hitler».

Klimakomiteen er forslått å ha 12 medlemmer, eksperter på klima og sikkerhet, og Happer skal koordinere arbeidet. De skal gi president Trump råd om hvordan klimaet kan komme til å endres i framtiden som følge av påvirkning fra naturen og mennesker.

Det nasjonale sikkerhetsrådet i USA ønsker ikke å kommentere saken.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.