Tidligere Ap-nestleder Trond Giske. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse

Klokken 20:34 torsdag kveld publiserte Resett en sladdet versjon av en kort video tatt opp natt til søndag på et utested i Oslo. Den viser Trond Giske som henger over ryggen på en ung kvinne, mens hans ser inn i kameraet. Vi sladdet kvinnens ansikt.

annonse

Videoen kom oss i hende tidligere på dagen, men vi så ingen grunn til å lage noen sak på den. Det var ikke et partiarrangement. Men VG publiserte så en toppsak kl. 19:41 med tittel Tillitsvalgt sendte ny bekymringsmelding om Trond Giske. Her kommer det frem at en bekymringsmelding var blitt sendt inn til partisekretær Kjersti Stenseng fra nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, Knut Sandli.

annonse

Les også: Her kan du se Giske-videoen

Det var videoen fra utestedet natt til søndag som fikk Sandli til å «reagere», og han sier at han følte det som «sin plikt» å si i fra. I bekymringsmeldingen om Trond Giske til partisekretær Stenseng kaller han det i følge VG for en «dypt foruroligende videosnutt», og han skriver videre at den viser «Trond Giske, åpenbart beruset, i ferd med å beføle en ung kvinne på et utested i Oslo». VG gjenga hele varselet fra Sandli.

Etter at VG skrev om saken har Dagbladet, Aftenposten, Tv2 og Nettavisen det som toppsak. Og alle har gjengitt Sandlis beskrivelse av videoen, men ingen viser selve videoen. På TV2 kommenteres det riktignok av politisk kommentator Mathias Fischer, at videoen fremstår som temmelig «uskyldig».

annonse
annonse

Derfor

Ingen andre medier viser videoen som er utgangspunktet for alle oppslagene, og som saken ene og alene står og faller på. Resetts vurdering er derfor at denne videoen i høyeste grad har offentlighetens interesse. Den kan også komme til å spille en rolle i det som åpenbart er en knallhard kamp innad i landets største parti, Ap.

Offentligheten har krav på å kunne bedømme videoen selv, både i forhold til Giskes atferd, men også i forhold til varselet den har utløst, og også medienes måte å dekke det på.

Vi mener derfor at beslutningen om å publisere videoen i sladdet utgave var riktig.

Hvis du vil støtte Resett, kan du gjøre det her.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.