Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Uansett hvilke krav norske myndigheter stiller til dekk og vinterutrustning, hjelper det ikke dersom utenlandske sjåfører ikke har erfaring med føreforholdene på norske vinterveier.

Dette skriver fylkestingrepresentant for FRP Kristian Eilertsen i et meningsinnlegg i Nordlys.

Særlig Nord-Norge, som ikke er dekket av jernbane, er svært avhengig av lastebilene.

annonse

Manglende erfaring og dårlig vinterutrustning skaper farlige situasjoner langs norske veier. Resultatet er ulykker som rammer norske familier og lokalsamfunn.

– Vi kan ikke akseptere at det spilles russisk rullet med livene til våre innbyggere som innsats, skriver Eilertsen.

FRP-politikeren etterlyser strengere kontroller for å øke sikkerheten langs veiene. Kravene til vinterdekk må skjerpes. Og Norge må kreve at sjåfører skal ha nødvendig kompetanse og erfaring til å få kjøre på norske vinterveier.

– Uansett hvilke krav norske myndigheter stiller til dekk og vinterutrustning, hjelper det ikke dersom utenlandske sjåfører ikke har erfaring med føreforholdene på norske vinterveier. Derfor må alle utenlandske sjåfører ha gjennomført nødvendig kursing og trening før man kan få tillatelse å kjøre på norske vinterveier, skriver Eilertsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon