Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Uansett hvilke krav norske myndigheter stiller til dekk og vinterutrustning, hjelper det ikke dersom utenlandske sjåfører ikke har erfaring med føreforholdene på norske vinterveier.

annonse

Dette skriver fylkestingrepresentant for FRP Kristian Eilertsen i et meningsinnlegg i Nordlys.

Særlig Nord-Norge, som ikke er dekket av jernbane, er svært avhengig av lastebilene.

Manglende erfaring og dårlig vinterutrustning skaper farlige situasjoner langs norske veier. Resultatet er ulykker som rammer norske familier og lokalsamfunn.

– Vi kan ikke akseptere at det spilles russisk rullet med livene til våre innbyggere som innsats, skriver Eilertsen.

annonse
annonse

FRP-politikeren etterlyser strengere kontroller for å øke sikkerheten langs veiene. Kravene til vinterdekk må skjerpes. Og Norge må kreve at sjåfører skal ha nødvendig kompetanse og erfaring til å få kjøre på norske vinterveier.

– Uansett hvilke krav norske myndigheter stiller til dekk og vinterutrustning, hjelper det ikke dersom utenlandske sjåfører ikke har erfaring med føreforholdene på norske vinterveier. Derfor må alle utenlandske sjåfører ha gjennomført nødvendig kursing og trening før man kan få tillatelse å kjøre på norske vinterveier, skriver Eilertsen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.