Illustrasjonsbilde. REUTERS/Nerijus Adomaitis/File Photo
annonse

Equinor er blant et av flere internasjonale selskaper som har mottatt et gigantisk milliardskattekrav fra nigerianske myndigheter.

annonse

Nigeria har beordret en rekke oljeselskaper til å betale opp mot 20 milliarder dollar i skatt. Dette er summen myndighetene mener selskapene skylder lokale delstater, melder Reuters.

annonse

Equinor er sammen med Shell, Chevron, Exxon Mobil, Eni og Total på listen over selskaper som har mottatt det skriftlige skattekravet. Hver av selskapene skal ha blitt krevd mellom 2,5 og 5 milliarder dollar, tilsvarende 21,6 til 43,2 milliarder norske kroner, skriver E24.

Talsmann for Equinors internasjonale virksomhet, Erik Haaland, sier til avisen at selskapet avviser kravet.

– Vi kommenterer ikke detaljene, men flere operatører har fått tilsvarende krav med utgangspunkt i en sak mellom myndighetene i Nigeria og lokale myndigheter i deler av landet. Vår vurdering er at det ikke er noe hold i dette kravet, og vi gjør ingen avsetning i regnskapet, sier Haaland til E24.

annonse
annonse

Til Reuters opplyser Exxon Mobil at de nå «vurderer saken», mens Shell, Total, Eni, Chevron og nigerianske myndigheter ikke ønsket å gi noen kommenterer.

Skattekravet kommer etter enighet mellom den nigerianske regjeringen og lokale delstater i fjor om fordelingen av inntektene fra landets olje- og gassproduksjon, skriver nyhetsbyrået. Der skal partene ha blitt enige om at staten skulle utbetale flere milliarder dollar til de aktuelle delstatene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.