Illustrasjonsbilde. REUTERS/Nerijus Adomaitis
annonse
annonse

Equinor er blant et av flere internasjonale selskaper som har mottatt et gigantisk milliardskattekrav fra nigerianske myndigheter.

Nigeria har beordret en rekke oljeselskaper til å betale opp mot 20 milliarder dollar i skatt. Dette er summen myndighetene mener selskapene skylder lokale delstater, melder Reuters.

Equinor er sammen med Shell, Chevron, Exxon Mobil, Eni og Total på listen over selskaper som har mottatt det skriftlige skattekravet. Hver av selskapene skal ha blitt krevd mellom 2,5 og 5 milliarder dollar, tilsvarende 21,6 til 43,2 milliarder norske kroner, skriver E24.

annonse

Talsmann for Equinors internasjonale virksomhet, Erik Haaland, sier til avisen at selskapet avviser kravet.

– Vi kommenterer ikke detaljene, men flere operatører har fått tilsvarende krav med utgangspunkt i en sak mellom myndighetene i Nigeria og lokale myndigheter i deler av landet. Vår vurdering er at det ikke er noe hold i dette kravet, og vi gjør ingen avsetning i regnskapet, sier Haaland til E24.

Til Reuters opplyser Exxon Mobil at de nå «vurderer saken», mens Shell, Total, Eni, Chevron og nigerianske myndigheter ikke ønsket å gi noen kommenterer.

annonse

Skattekravet kommer etter enighet mellom den nigerianske regjeringen og lokale delstater i fjor om fordelingen av inntektene fra landets olje- og gassproduksjon, skriver nyhetsbyrået. Der skal partene ha blitt enige om at staten skulle utbetale flere milliarder dollar til de aktuelle delstatene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon