Norsk-indere demonstrerer foran Stortinget, der de ber Norge terrorliste pakistanske militante. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Det norsk-indiske miljøet hadde torsdag en minnemarkering foran Stortinget for å hedre ofrene etter et terrorangrep i indiskkontrollerte Kashmir forrige uke.

annonse

Den pakistanske islamistgruppen Jaish-e-Mohammed har påtatt seg ansvaret for å stå bak angrepet. Det norsk-indiske miljøet oppfordrer den norske regjeringen til å terrorliste gruppen.

annonse

– Vi kan ikke akseptere terrororganisasjoner som Jaish-e-Mohammed. Vi ber derfor norske myndigheter om å terrorliste organisasjonen og jobbe for det samme i FN, sier Manoj Mishra, som er en av initiativtakerne til markeringen.

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) holdt en appell mot terror på markeringen, og mottok underskriftskampanjen på vegne av regjeringspartiene.

– Dette er en verdig minnemarkering for de 42 ofrene for terrorangrepet og en mulighet for alle nordmenn til å vise at vi står sammen mot terror. Jeg har forstått at det norsk-indiske miljøet også vil overlevere en oppfordring om å terrorliste enkelte organisasjoner, og den vil jeg ta med meg til regjeringen, sier Gulati.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.