Norsk-indere demonstrerer foran Stortinget, der de ber Norge terrorliste pakistanske militante. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del

Det norsk-indiske miljøet hadde torsdag en minnemarkering foran Stortinget for å hedre ofrene etter et terrorangrep i indiskkontrollerte Kashmir forrige uke.

annonse

Den pakistanske islamistgruppen Jaish-e-Mohammed har påtatt seg ansvaret for å stå bak angrepet. Det norsk-indiske miljøet oppfordrer den norske regjeringen til å terrorliste gruppen.

– Vi kan ikke akseptere terrororganisasjoner som Jaish-e-Mohammed. Vi ber derfor norske myndigheter om å terrorliste organisasjonen og jobbe for det samme i FN, sier Manoj Mishra, som er en av initiativtakerne til markeringen.

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) holdt en appell mot terror på markeringen, og mottok underskriftskampanjen på vegne av regjeringspartiene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Dette er en verdig minnemarkering for de 42 ofrene for terrorangrepet og en mulighet for alle nordmenn til å vise at vi står sammen mot terror. Jeg har forstått at det norsk-indiske miljøet også vil overlevere en oppfordring om å terrorliste enkelte organisasjoner, og den vil jeg ta med meg til regjeringen, sier Gulati.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører