Pave Frans mener at deltakerne på toppmøtet i Vatikanet må komme opp med konkrete og effektive tiltak dersom den romersk-katolske kirken skal klare å bekjempe seksuelle overgrep. Foto: Vincenzo Pinto / AP / NTB scanpix
annonse

Pave Frans mener at effektive og konkrete tiltak må på bordet om den romersk-katolske kirken skal klare å bekjempe seksuelle overgrep.

annonse
annonse

– Det holder ikke å fordømme seksuelle overgrep. Guds hellige folk ser på oss. De forventer at vi vedtar konkrete og effektive tiltak, sa pave Frans under åpningen av toppmøtet i Vatikanet torsdag.

annonse

I løpet av fire dager skal biskoper, kardinaler og andre kirkeledere fra hele verden drøfte og lære om bekjempelse av overgrep.

Den katolske kirken er i en årrekke blitt rammet av en lang rekke avsløringer av seksualforbrytelser begått av prester i en rekke land. Mange av ofrene er gutter og menn, men også kvinner er blitt rammet.

annonse
annonse

Så sent som denne måneden måtte pave Frans erkjenne at noen katolske prester kan ha brukt nonner som sexslaver.

Kirken har fått massiv kritikk for en rekke tilfeller hvor gjerningsmenn er blitt skjermet og overgrep forsøkt skjult. Møtet i Vatikanet denne uken tolkes som et tegn på at pave Frans forsøker å ta grep og oppnå endring.

Paven kalte på jomfru Maria og ba henne om å opplyse biskoper i deres forsøk på å «helbrede de dype sårene som overgrepsskandalen har påført både barn og troende».

– La oss høre på ropene til barna som ber om rettferdighet, sa han.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.