Bilde REUTERS/Kai Pfaffenbach
annonse

Singapore Airlines benekter at de har spionert på passasjerene med kameraer som er installert på seteryggen på noen av deres fly.

annonse

Flere reisende har reagert med bekymring etter at de oppdaget små kameraer som stirret på dem nederst på skjermen på baksiden av setene foran dem.

annonse

– Jeg fant akkurat denne sensoren som ser på meg fra seteryggen på Singapore Airlines. Vet noen ekspert om dette er et kamera, tvitret Vitaly Kamluk. På tweeten hans var det et bilde av skjermen med det innebygde kameraet.

En annen passasjer oppfordret selskapet til å varsle alle passasjerer og få deres godkjenning, særlig EU-beboere, og forklare hvorfor de gjør dette og hva de gjør med dataene de samler inn.

Flyselskapet bekrefter at noen av deres nyeste underholdningssystemer faktisk har innebygde kameraer, men de forsikrer publikum om at kameraene er deaktivert.

annonse
annonse

– Disse kameraene er installert av produsenten for framtidig utvikling. De er permanent deaktivert og kan ikke aktiveres om bord, sier selskapet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.