Blomster og bilde står på plassen der Said Bassam Chataya ble knivdrept i et masseslagsmål i Bergen på fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mellom 200 og 300 pårørende og venner møtte torsdag opp i begravelsen til knivdrepte Said Bassam Chataya (28) i Bergen for å ta en siste farvel.

annonse

Det var forrige fredag at 28 år gamle Said Bassam Chataya ble knivstukket på Circle K-stasjonen ved Danmarks plass i Bergen. Han døde kort til senere av skadene han ble påført.

Chataya ble torsdag begravet, og et par hundre mennesker møtte opp for å ta farvel med den livsglade 28-åringen, skriver Bergensavisen.

– Det er en trist og tung dag, sier Mohammad Azeem til avisen.

Han har vært imam i Bergen moské i 22 år, og har ikke opplevd et så stort oppmøte under en begravelse tidligere. Han understreker at vi nå må forhindre at noe lignende skjer igjen.

– Vi må lede på den gode vei, slik at de kan føle seg trygge, sier han, og forteller at moskeen arbeider målrettet med ungdommer.

Chataya gravlegges i øvre del av Loddefjord gravplass.

Tre menn ble mandag varetektsfengslet i fire uker i forbindelse med drapet, i tråd med politiets begjæring. Alle må sitte i delvis isolasjon i hele perioden. Fengslingsgrunnlaget er faren for bevisforspillelse.

En av de tre, den 21 år gamle fetteren til den knivdrepte 28-åringen, er siktet for drapet. De to andre er siktet for psykisk medvirkning til voldshandlingen, men ikke for dødsfølgen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.