Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

En 17 år gammel gutt ble truet med kniv og ranet på et tog på vei fra Billingstad til Lillestrøm natt til fredag. Politiet søkte etter ti menn på rundt 18 år.

Politiet fikk klokken 1.20 natt til fredag telefon fra en 17 år gammel gutt som rundt 30 minutter før hadde blitt ranet på et tog i Akershus.

– Et sted mellom Billingstad og Sandvika kom ti unge menn på toget, rundt 18 år gamle, tett på fornærmede. De presset en kniv opp mot beinet hans og truet ham til å gi fra seg jakken, sa operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB klokken 1.50.

annonse
Grovt ran

17-åringen ble ikke fysisk skadd, men ble ifølge politiet rystet. Operasjonslederen betegner ranet som et grovt ran. 17-åringen ga fra seg jakken.

Klokken 3.20 opplyser politiet at de har snakket med fornærmede og at de oppretter anmeldelse.

– Per nå har vi ikke mottatt nye opplysninger i saken, og den går over til etterforskning. Vi avslutter de operative tiltakene, skriver politiet på Twitter.

Videoopptak
annonse

Jøkling sa i 1-tiden at de har vært i kontakt med toglederen på det aktuelle toget. De skal innhente videoopptak fra toget for å få mer informasjon om hvem de skal gå etter og hva som har skjedd. Han sa at i søket etter mennene har de foreløpig har lite å gå etter, annet enn at mennene var mørke i huden.

Operasjonslederen opplyste også de har varslet Øst politidistrikt, ettersom toget skulle stoppe på Lillestrøm. 17-åringen gikk av på Sandvika.

Jøkling sa også at politiet i Oslo sentrum er ekstra på vakt og på utkikk i henhold til beskrivelsene de har å gå etter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon