Blomster og bilde står på plassen der Said Bassam Chataya ble knivdrept i et masseslagsmål i Bergen i forrige uke. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

I en leder i Bergens Tidende oppfordres det til at politikerne må ta  gjengkriminalitet ved roten, i stedet for å flytte problemet.

I forrige uke ble Said Bassam Chataya knivstukket og drept ved Danmarks plass i Bergen. Flere av de siktede i saken skal ha flyttet fra Oslo til Bergen. Dette kan bety at gjengproblemene i Oslo omsider har blitt et nasjonalt problem, heter det i BTs lederartikkel.

Stortingsrepresentant Peter Frølich har også hevdet at sentrale aktører i kriminelle gjenger har flyttet til Bergen fra Oslo.

annonse

– Foreløpig vet man for lite om hendelsen til å komme med konklusjoner. Men hvis det viser seg at økt politiaktivitet mot gjengene i Oslo gjør at de flytter kriminaliteten sin til andre byer, er politikken i hovedstaden fullstendig mislykket. Da har man bare flyttet et problem, i stedet for å løse det, skriver BT. 

Les også: Knivdrept mann tilhørte rapmiljøet i Bergen

Klokskap

Videre mener man at det er viktig at politiet i Bergen tar tak i problemet, for å hindre at forholdene sementeres. Men man mener likefullt at drapet på Said Bassam Chataya bør få konsekvenser for hvordan politiet jobber mot gjengene i Oslo. 

annonse

– Å slå hardere ned på kriminaliteten i gjengene er en del av løsningen, blant ungdom for å hindre rekruttering, og blant eldre for å stoppe kriminaliteten. Men det må gjøres med klokskap, for å hindre at disse miljøene blir ytterligere fremmedgjort fra resten av samfunnet. Drapet i Bergen viser også at politiet i Oslo må samarbeide tett med andre byer. 

Avslutningsvis hevder BT at «forebyggende arbeid i innvandrermiljøene» er en av årsakene til at problemene er mindre alvorlige i Bergen enn i Oslo.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon