Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har funnet store mengder narkotika, sprengstoff, skytevåpen, ammunisjon og penger hjemme hos en etterlyst, utvist asylsøker.

Da politiet i forrige uke skulle pågripe en utvist iraner, fant de store mengder narkotika, skytevåpen, ammunisjon, penger og sprengelegemer i den etterlyste asylsøkerens leilighet. Dette rapporterer Sarpsborg Arbeiderblad. 

Lørdag ble den 39 år gamle mannen i Sarpsborg tingrett fremstilt for varetekt i to uker. Dette etter at politiet i forrige uke dro til mannens bolig utenfor Sarpsborg sentrum for å pågripe ham. Iraneren var etterlyst og begjært utvist fra riket. Politiet pågrep mannen, ransaket boligen, og beslagla store mengder narkotika. 

annonse

– Vi mener siktede er en del av et tungt belastet kriminelt miljø, og at det har blitt omsatt narkotika fra hans leilighet. I tillegg ble det gjort beslag av flere våpen, en betydelig sum penger og sprenglegeme, sier krimsjefen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Les også: Tyskland: Vanskelig å få utvist kriminelle uten gyldig opphold

Motsetter seg retur

annonse

39-åringen er siktet for grov narkotikaforbrytelse, grov ulovlig befatning med skytevåpen, eksplosiver og utgangsstoffer.

Iraneren har bodd i Norge i 23 år, men ble utvist fra Norge i mars 2009. Han har ikke villet samarbeide om retur. Han hevder å mangle tilknytning til Iran, og sier også at hjemlandet ikke vil ta imot ham.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon