Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Politiet har funnet store mengder narkotika, sprengstoff, skytevåpen, ammunisjon og penger hjemme hos en etterlyst, utvist asylsøker.

annonse

Da politiet i forrige uke skulle pågripe en utvist iraner, fant de store mengder narkotika, skytevåpen, ammunisjon, penger og sprengelegemer i den etterlyste asylsøkerens leilighet. Dette rapporterer Sarpsborg Arbeiderblad. 

Lørdag ble den 39 år gamle mannen i Sarpsborg tingrett fremstilt for varetekt i to uker. Dette etter at politiet i forrige uke dro til mannens bolig utenfor Sarpsborg sentrum for å pågripe ham. Iraneren var etterlyst og begjært utvist fra riket. Politiet pågrep mannen, ransaket boligen, og beslagla store mengder narkotika. 

– Vi mener siktede er en del av et tungt belastet kriminelt miljø, og at det har blitt omsatt narkotika fra hans leilighet. I tillegg ble det gjort beslag av flere våpen, en betydelig sum penger og sprenglegeme, sier krimsjefen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Les også: Tyskland: Vanskelig å få utvist kriminelle uten gyldig opphold

Motsetter seg retur

39-åringen er siktet for grov narkotikaforbrytelse, grov ulovlig befatning med skytevåpen, eksplosiver og utgangsstoffer.

Iraneren har bodd i Norge i 23 år, men ble utvist fra Norge i mars 2009. Han har ikke villet samarbeide om retur. Han hevder å mangle tilknytning til Iran, og sier også at hjemlandet ikke vil ta imot ham.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.