Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Politiet har funnet store mengder narkotika, sprengstoff, skytevåpen, ammunisjon og penger hjemme hos en etterlyst, utvist asylsøker.

Da politiet i forrige uke skulle pågripe en utvist iraner, fant de store mengder narkotika, skytevåpen, ammunisjon, penger og sprengelegemer i den etterlyste asylsøkerens leilighet. Dette rapporterer Sarpsborg Arbeiderblad. 

Lørdag ble den 39 år gamle mannen i Sarpsborg tingrett fremstilt for varetekt i to uker. Dette etter at politiet i forrige uke dro til mannens bolig utenfor Sarpsborg sentrum for å pågripe ham. Iraneren var etterlyst og begjært utvist fra riket. Politiet pågrep mannen, ransaket boligen, og beslagla store mengder narkotika. 

annonse

– Vi mener siktede er en del av et tungt belastet kriminelt miljø, og at det har blitt omsatt narkotika fra hans leilighet. I tillegg ble det gjort beslag av flere våpen, en betydelig sum penger og sprenglegeme, sier krimsjefen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Les også: Tyskland: Vanskelig å få utvist kriminelle uten gyldig opphold

Motsetter seg retur

39-åringen er siktet for grov narkotikaforbrytelse, grov ulovlig befatning med skytevåpen, eksplosiver og utgangsstoffer.

Iraneren har bodd i Norge i 23 år, men ble utvist fra Norge i mars 2009. Han har ikke villet samarbeide om retur. Han hevder å mangle tilknytning til Iran, og sier også at hjemlandet ikke vil ta imot ham.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon