Casper Ruud er klar for kvartfinale i den store grusturneringen i Rio de Janeiro. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
annonse

Casper Ruud imponerer i den store ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Torsdag spilte han seg til kvartfinale med 6-3, 3-6, 6-4 over João Sousa.

annonse
annonse

Portugiseren er rangert som nummer 40 i verden og var 5.-seedet i turneringen, men han kom til kort mot den norske 20-åringen, som med sin 135.-plass er nesten 100 trinn lavere på tennisens rangstige.

annonse

Ruud måtte slite hardt for seieren i en kamp som varte to timer og 11 minutter. Spillerne fulgte hverandre til 4-4 i avgjørende sett, og Ruud avgjorde kampen ved å bryte motstanderens serve til 6-4.

– Jeg ble litt nervøs mot slutten, og han kjempet godt, men heldigvis lyktes jeg med å være solid og sikre seieren, sier Ruud til ATP Tennis TV etter kampen.

annonse
annonse
Hyller Rio

– Jeg er vant med å spille i utlandet, men Rio gjør at jeg alltid føler meg veldig velkommen. Det er godt å ha publikum på sin side, tilføyer nordmannen.

Det har vært stort frafall av favoritter i Rio-turneringen, som er en ATP 500-turnering med total premiesum på hele 1,9 millioner dollar. Sousa var siste gjenværende seedede spiller.

Ruud måtte vinne to kvalifiseringskamper for å ta seg inn i hovedtablået i Rio. Der gjorde han kort prosess med argentinske Carlos Berlocq, som etter et forfall kom inn i turneringen som såkalt «lucky loser» fra kvalifiseringen.

Optimist

Motstander i kvartfinalen fredag blir Laslo Djere, som i første runde slo ut toppseedede Dominic Thiem. Den 188 centimeter høye serberen er nummer 90 på ATP-rankingen og har imponert stort på grusen i Rio. Både Thiem og japanske Taro Daniel er blitt slått i strake sett.

– Dette er en stor mulighet for meg å nå en ny semifinale i 500-turneringen. Djere er kanskje en favoritt, men jeg har vist god tennis her før, og det håper jeg at jeg kan vise igjen, sier Ruud.

Mot Sousa vant Ruud første sett ganske greit. Han brøt også motstanderens serve først i 2. sett og ledet 2-1, men Sousa brøt tilbake og avgjorde deretter settet ved hjelp av et nytt brudd.

Også i tredje sett brøt Ruud først. Han ledet 2-0 og så en stund ut til å skulle avgjøre kampen ved å holde serven sin settet ut. Sousa ga seg ikke så lett og brøt tilbake, men Ruud avsluttet best og kunne juble for avansement til kvartfinalen.

Finalen i turneringen spilles søndag.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.