Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Trond Giske trekker seg som kandidat til plass i arbeidsutvalget i Trøndelag Ap, men stiller fortsatt som styremedlem og leder av organisasjonsutvalget.

annonse

Det skriver den tidligere Ap-nestlederen selv påFacebook. Han opplyser at det ikke var mulig å få en enstemmig innstilling i valgkomiteen på at han skulle innstilles til arbeidsutvalget.

– En delt innstilling vil føre til støy og konflikt helt fram til årsmøtet. Verken for Trøndelag Arbeiderparti eller meg selv er det en ønskelig situasjon, skriver Giske.

Valgkomiteen hadde møte om Giskes kandidatur fredag ettermiddag. Giske opplyser at han fortsatt sitter som tiltredende medlem i styret i Trøndelag Arbeiderparti og leder av organisasjonsutvalget.

Les også: Hvorfor Arbeiderpartiet gikk ned med flagget til topps

annonse
annonse

– En fortsatt støy om en plass i arbeidsutvalget er ikke verdt den belastningen det ville medføre for alle partimedlemmer, tillitsvalgte og kandidater til kommunevalget, skriver Giske på Facebook.

– Jeg hadde et ønske om å engasjere meg sterkere i Trøndelag Arbeiderpartis styre for de sakene jeg brenner for i Trøndelag og Norge. Det engasjementet tar jeg med meg i den rollen jeg nå skal ivareta i styret og i organisasjonsutvalget, skriver Giske.

Les også: Hadia Tajik fikk Martin Kolberg inn i Aps valgkomité

Onsdag bestemte en enstemmig valgkomité at Trond Giske ikke blir innstilt som nestleder i Trøndelag Ap, men at han skulle bli medlem av styret og arbeidsutvalget. Denne avgjørelsen ble fredag tatt opp til ny diskusjon etter at en video av Giske som danser med en ung kvinne på en bar i Oslo, skapte reaksjoner.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.