Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Trond Giske trekker seg som kandidat til plass i arbeidsutvalget i Trøndelag Ap, men stiller fortsatt som styremedlem og leder av organisasjonsutvalget.

Det skriver den tidligere Ap-nestlederen selv påFacebook. Han opplyser at det ikke var mulig å få en enstemmig innstilling i valgkomiteen på at han skulle innstilles til arbeidsutvalget.

– En delt innstilling vil føre til støy og konflikt helt fram til årsmøtet. Verken for Trøndelag Arbeiderparti eller meg selv er det en ønskelig situasjon, skriver Giske.

annonse

Valgkomiteen hadde møte om Giskes kandidatur fredag ettermiddag. Giske opplyser at han fortsatt sitter som tiltredende medlem i styret i Trøndelag Arbeiderparti og leder av organisasjonsutvalget.

Les også: Hvorfor Arbeiderpartiet gikk ned med flagget til topps

– En fortsatt støy om en plass i arbeidsutvalget er ikke verdt den belastningen det ville medføre for alle partimedlemmer, tillitsvalgte og kandidater til kommunevalget, skriver Giske på Facebook.

– Jeg hadde et ønske om å engasjere meg sterkere i Trøndelag Arbeiderpartis styre for de sakene jeg brenner for i Trøndelag og Norge. Det engasjementet tar jeg med meg i den rollen jeg nå skal ivareta i styret og i organisasjonsutvalget, skriver Giske.

annonse

Les også: Hadia Tajik fikk Martin Kolberg inn i Aps valgkomité

Onsdag bestemte en enstemmig valgkomité at Trond Giske ikke blir innstilt som nestleder i Trøndelag Ap, men at han skulle bli medlem av styret og arbeidsutvalget. Denne avgjørelsen ble fredag tatt opp til ny diskusjon etter at en video av Giske som danser med en ung kvinne på en bar i Oslo, skapte reaksjoner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon