President Donald Trump. (AP Foto/Susan Walsh)
annonse
En voksende andel av mennesker rundt om i verden ser USAs makt og innflytelse som en «stor trussel» til deres land, og disse synspunktene er knyttet til holdninger til president Donald Trump og USA som helhet, ifølge en Pew Research Center-undersøkelse gjennomført i 22 nasjoner siden 2013.

En median på 45% i de undersøkte nasjonene ser USAs makt og innflytelse som en stor trussel, opp fra 38% i de samme landene under Trumps første år som president i 2017, og fra 25% i 2013 under administrasjonen av Barack Obama.

annonse

Også den generelle tilliten til USA og til USAs president har falt sterkt siden 2013, men det er lys i tunnelen for Donald Trump. Trenden er i ferd med å snu. Det siste året har han økt sin personlige tillit fra 23 prosent til 28 prosent, og et flertall av de spurte i de 22 nasjonene verden over har et fordelaktig inntrykk av USA. I 2018 viste tallet 51 prosent, mot 49 prosent i 2017.

annonse

Tre land skiller seg sterkt ut fra resten når det gjelder liten frykt for USAs makt i deres egne land. Det er Israel, Polen og Italia. Kun 15 prosent av israelerne frykter USAs innflytelse.

I Polen er tallet 18 prosent, fem prosent lavere enn i 2013. 22 prosent av italienerne frykter USAs makt og innflytelse. Mest frykt for USAs innflytelse i deres egne land er det i Japan, Sør Korea, Mexico, Tunis og Brasil.

Les flere saker om Trump

annonse
annonse

Ikke største bekymringen

Amerikansk innflytelse er ikke den største bekymringer for de undersøkte landene i undersøkelsen fra det anerkjente forskningsinstituttet. En betraktelig større andel av mennesker peker på globale klimaendringer (sett som en stor trussel ved en median på 67%), den islamske militante gruppen kjent som ISIS (nevnt av 62%) og cyberangrep (61%).

USAs makt og innflytelse er faktisk ikke sett som den største trusselen i noen av de undersøkte landene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.