Norges kvartett under lørdagens skiathlon samlet fredag: Fra venstre: Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Alle venter at Therese Johaug (31) setter opp et solid tempo i klassiskdelen av lørdagens skiathlon. Hvordan skal konkurrentene svare på det?

annonse

Den klassiske delen av skiathlonøvelsen er regnet som den hardeste. Johaugs taktikk har som regel vært at hun forsøker å sprenge feltet, og det er ingen grunn til at lørdagens løp blir annerledes.

annonse
annonse

Maskinen fra Dalsbygda er ubeseiret på distanserenn så langt denne sesongen.

– Vi må innstille oss på det blir satt fart. Det er en del av forberedelsene. Det avhenger av flere ting om man klarer å henge med. Det handler om det mentale, og det kommer an på ski, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen under fredagens pressekonkurranse.

Heming-løperen var den eneste som prøvde å henge på under skiathlon i NM tidligere i måneden og ble belønnet med en klar sølvmedalje for det.

Straff

Men straffen for å henge på kan bli større i Seefeld ettersom løpet går på nesten 1200 meters høyde.

En eventuell smell blir større i høyden enn i lavlandet.

Heidi Weng innrømmet at hun gruer seg litt til løpet.

– Vi er selvsagt forberedt på at det blir gått til fra start, sa Weng.

Det samme var Ingvild Flugstad Østberg.

– Vi er forberedt på det og vet at det blir gått fort. Det er knalltøft, og det er ikke lett å vite om en skal henge seg på, eller om resten av feltet må konsentrere seg om plassene bak. Det må vi se an når løpet starter. Vi er såpass offensive at vi må prøve, sa Flugstad Østberg.

Kandidater

Mens Johaug er favoritt til gullet, er de øvrige norske medaljekandidater. Astrid Uhrenholdt Jacobsens form har vært stigende den siste tiden. Det samme kan sies om Heidi Weng. Flugstad Østberg var nok i bedre form før jul og under Tour de Ski enn hun har vært etterpå.

– Jeg har aldri hatt fokus på resultater i forkant av mesterskap, og det har fungert veldig bra for meg. Det handler mer om mestring enn om resultater, sa Jacobsen.

– Ingen tenker på meg som en utfordrer. Det er litt deilig å være en outsider. På en god dag kan jeg ta medalje, sa Weng.

– Jeg skal gi alt jeg har og håper at jeg er i slag. men jeg kan ikke love noe som helst. Drømmen er å kjempe om medaljer, sa Østberg.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.