President Donald Trump. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse

USAs president Donald Trump tar diplomatisk initiativ for å avkriminalisere homofili i land der dette ennå er ulovlig.

annonse

Tirsdag rapporterte NBC News at initiativet kommer til å ledes av USAs ambassadør til Tyskland, Richard Grenell, en støttespiller av Donald Trump som dessuten er en av de åpent homofile personene som har nådd høyst opp i en amerikansk regjering.

annonse

Tirsdag kveld ble den globale innsatsen for rettigheter til seksuelle minoriteter sjøsatt i Berlin. Aktivister strømmet til fra hele Europa til middag og planlegging av hvordan man kan utøve press på land der homofili fortsatt er ulovlig, for å få homofil praksis avkriminalisert. Dette gjelder fremst land i Midtøsten, Afrika og Karibien. 

Under planlegging

annonse
annonse

Strategiene er fortsatt under planlegging, men man har allerede oppgitt at man ønsker å samarbeide med globale organisasjoner som FN, EU og stater som allerede har lovverk som gir rom for homoseksualitet. 

Homofili er fortsatt ulovlig i 72 land i verden, og i åtte av disse kan man straffes med døden dersom man blir tatt. Det kanskje mest velkjente eksempelet er Saudi-Arabia, som ofte rangeres som et av de verste landene i verden for kvinner, homofile og annerledes troende.

Amerikanske ambassader, konsulater, og menneskerettsorganisasjoner vil engasjere seg for å få disse landene til å avkriminalisere homofili.

Les også: Trump vil avkriminalisere homofili i hele verden

Kritikk

Trump-administrasjonen har fått mye kritikk fra enkelte aktivister, med påstander om homofobi. Bernie Sanders, den venstreradikale demokraten som nylig annonserte at han igjen vil stille som sitt partis presidentkandidat i 2020, har kalt Trump homofob, i tillegg til rasist og sexist. 

Presidenten har holdt seg vekk fra debatten om likekjønnede ekteskap, og signalisert at han ikke bryr seg stort om problemstillingen. Under et valgkamparrangement etter terroren i Orlando i 2016, tok han imidlertid sterk avstand fra de som ønsker å undertrykke homofile, og lovet å beskytte de homofile fra hatefulle angrep. Dette utsagnet ble møtt med stormende applaus fra Trumps republikanske supportere.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.