To menn på 17 og 19 år er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Grønland i Oslo i starten av februar. 18-åringen ble knivstukket. Hendelsen er en av mange knivepisoder i hovedstaden så langt i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

I løpet av årets 55 første dager har det vært 44 knivepisoder i Oslo, viser en kartlegging Aftenposten har gjort.

Oslo politidistrikt har ikke selv noen statistikk, men avisen har talt opp knivhendelsene politiet har meldt om på sin Twitter-konto.

Kartleggingen viser at flertallet av hendelsene skjer innenfor Ring 3, de fleste av hendelsene skjer på kvelden eller om natta og det er flest tilfeller på Grønland og Tøyen, hvor elleve av hendelsene har skjedd.

annonse

De skriver videre at fire av episodene har vært knivstikking, og det har vært elleve tilfeller hvor det er fremsatt trusler med kniv. De andre hendelsene har vært slagsmål, ran, ransforsøk og bæring av kniv på offentlig sted.

Fra 2013 til 2018 har det vært en økning på 34,1 prosent i antall anmeldte saker som handler om trusler med kniv. Det har imidlertid vært en nedgang i antall anmeldelser for bæring av kniv i samme tidsperiode.

Politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt sier til avisen at de ser at knivbruken har økt. Han er mest bekymret over at stadig yngre personer bruker kniv for å begå kriminalitet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon