Leif Östling, tidligere administrerende direktør for Scania og Svensk Näringsliv, spår kollaps av offentlig sektor i Sverige i løpet av få år. Foto Bertil Ericson / SCANPIX
annonse

Sveriges offentlige sektor kommer til å kollapse i løpet av fem til ti år. Dette tror Leif Östling, som tidligere var direktør for Svensk Näringsliv, tilsvarende Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Samhällsnytt har saken.

annonse

Östling fikk stor oppmerksomhet for en tid tilbake, når han stilte spørsmålet: Hva faen får jeg for skattepengene? Nå følger han opp i et podcast-intervju og spår fullstendig systemkollaps i Sverige. Ôstling mener dessuten at private krefter vil redde samfunnet, men først må kollapsen bli en virkelighet.

annonse

Samfunnskontrakten er brutt
Svenske borgere får ikke noe igjen for skattepengene, samfunnskontrakten er brutt mener Östling. Innbyggerne er i ferd med å miste tilliten til skattefinansiert velferd. Løsningen er å kaste ut politikerne og la private krefter ta over. Den tidligere direktøren argumenterer altså for en form for anarkisme.

Les også: Svensk sykehus gjør «Lockdown» for å beskytte pasienter fra krigende gjenger

annonse
annonse

Lær av næringslivet
En reduksjon av helsekøer vil kun bli en realitet hvis private krefter slipper til. Politikere har mislykkes totalt i flere tiår. Den offentlige sektor er ikke i stand til å motivere ansatte og burde lære av det private næringslivet.

Östling krever finansminister Magdalena Andersons avgang. Hun er ifølge den tidligere næringslivtoppen «inne på en livsfarlig vei» med skatteøkninger og stadig mere penger til tiltak som ikke virker. Han nevner helsevesen, skole og politi som sektorer i krise.

Östling er også kritisk til Riksbankens minusrente, som etter hans mening øker ulikhetene i det svenske samfunnet.

Angrer ikke
Leif Östling sier at han ikke angrer på sitt utspill (Hva faen får jeg for skattepengene?) – bortsett fra at han skulle ønske han unngikk banneordet.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.