Lindsay Sandiford fotografert i fengselet i 2012. I 2013 ble hun dømt til døden. AFP PHOTO / FILES / Sonny TUMBELAKA

I en celle på 25 kvadratmeter, innelåst sammen med fire andre kvinner, strikker Lindsay Sandiford små bjørner til barnebarnene og for veldedige organisasjoner.

annonse

Hun lider av en leddgikt som bare kan bli verre. I cellen venter hun på døden. Det har hun gjort i seks år.

Hun vil ikke lenger ha hjelp fra det britiske konsulatet, skriver den tyske avisen Bild. «Hvis de blander seg, skyter indoneserne meg», sier hun. «Jeg har hatt ti forskjellige advokater. Hvis de vurderer en rettssak igjen, vil jeg bare bli irritert og bitter».

Den britiske 62 år gamle kvinnen ble dømt til døden i Indonesia for narkotikasmugling. Nå har hun endelig gitt opp kampen mot sin henrettelse. Den siste gjenværende lovlige muligheten vil hun ikke lenger forsøke, skriver Bild. «Hvis de virkelig må gjøre det, skyt meg», sier hun.

Les også: Google Play Store godkjenner blasfemi-app for lettkrenkede muslimer

Donasjoner til ingen nytte

Donorer hadde reist rundt 46 000 euro for å hjelpe henne å gjenoppta saken hennes. Pengene ble overført til en advokat. Men de sivet bort uten at advokaten ble aktiv, skriver avisen.

Tobarnsmoren ble arrestert i mai 2012 med 4,8 kg kokain i bagasjen på Bali flyplass. Hun sier at hun smuglet narkotika fordi en britisk narkotikagjeng var i konflikt med hennes yngre sønn. Hvis hun hadde nektet, ville hans liv vært i fare, fryktet hun.

Etter arrestasjonen samarbeidet Sandiford med det indonesiske politiet og påtalemyndigheten foreslo en straff på 15 års fengsel. Likevel dømte dommerne henne til døden i januar 2013, skriver Bild.

«Til tross for alt, føler jeg meg velsignet. Jeg har sett mine sønner vokse opp, de har blitt fine unge menn. Og jeg har to barnebarn (1, 6), som jeg fikk møte igjen. Mange mennesker får ikke dette i sine liv. Jeg holdt barnebarnene mine i armene mine og fortalte dem at jeg elsket dem», sier den dødsdømte britiske kvinnen ifølge Bild.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.