Slik så det ut da afrikanske migranter rev ned piggtrådgjerder og stormet Spania i 2018. NRK dysser ned faktum at spansk politi ble angrepet med syre. og lager en gladsak om en av de ulovlige migrantene. Skjermbilde Youtube/NRK.no
annonse
annonse

Norske skattebetalere finansierer koseintervju med illegale migranter.

I en ny sak som er publisert på NRK.no har journalist Philip Lote intervjuet 18 år gamle Mamadou som har tatt seg ulovlig inn i Europa.

Bildet av av en smilende Mamadou sier det meste.

annonse
Skjermbilde NRK.no.

I saken fremkommer det ingen informasjon om hva som har skjedd de siste årene forårsaket av ulovlige migranter. Voldtekt og drap begått av de som har stormet Europa fra Afrika blir ikke nevnt.

Istedet serverer NRK-journalist Lote en gråtehistorie om en ung gutt som «la ut på vandring» og havnet i Europa.

«15 år gammel la Mamadou ut på vandring. Nå, mer enn to år senere, holder EU og de arabiske landene toppmøte for å stanse sånne som ham», skriver journalisten i sin ingress og legger til i teksten at «Gud» viste de vei inn til Europa.

annonse

I NRK-saken blir ikke lisensbetalerne opplyst at grensevakter i byen Cueta, hvor den smilende Mamoud tok seg forbi, blir utsatt for syreangrep av aggressive migranter.

I videoen under kan vi se en reportasje der disse opplysningene kommer frem:

Bilder sier mer enn tusen ord, og det vi får se i reportasjen er skremmende.

NRK unngår å vise disse levende bildene, de bruker istedet et bilde av den smilende migranten de har intervjuet og refererer ukritisk til det han forteller.

– Det var ikke lett å komme seg gjennom gjerdet. Det vi gjorde var å reise til Casablanca. Der ventet vi til vi ble en større gruppe. Når vi var mange nok, stormet vi gjerdet. Gud viste oss veien til Europa, sier Mamadou til NRK.

Norge er drømmen

Lote skriver videre at den ulovlige migranten har «drømmer, er intelligent og har høye ambisjoner».

annonse

– Jeg vil til Frankrike, få meg utdanning og jobbe med noe intellektuelt, forteller han til NRKs journalist.

 

NRK-journalist Philip Lote.

Avslutningsvis sier Mamadou at Spania ikke er ønskeplassen. Det er Norge som er drømmen, for der er det trolig mer penger å hente.

– Jeg håper på å komme til Tyskland, Danmark eller Norge for å jobbe. Jeg vil sende penger hjem, for ting går ikke bra hjemme, hevder migranten.

Det ble også siste setning i Lotes ukritiske sak om migranten Mamadou som «la ut på vandring» og havnet i Europa.

 

annonse

NRKs agenda

NRK ligner mer og mer på en fienden av det norske samfunnet. Dette er ikke journalistikk verdig, det er ren propaganda der målet er at folk skal synes synd på de som ødelegger landegrenser og stormer Europa.

Man trenger ikke være spesielt oppvakt for å se at NRK har en agenda når de presenterer slike reportasjer. De unnlater faktaopplysninger og vinkler det som om migranter fra Afrika er offer for sin egen kriminalitet. Det er faktisk helt vanvittig.

Philip Lote blir betalt for å gjøre denne jobben av norske skattebetalere, og vi har en regjering som skal vokte statskanalen slik at den opptrer balansert og nøytralt.

Men det er ingenting som tyder på at ting bedrer seg i NRK, selv ikke på Frps eller Høyres vakt.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon