Stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise ledet tidligere i februar fylkesårsmøtet i Innlandet Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Verken Høyres generalsekretær eller Unge Høyres leder liker at ungdomspartiets tidligere leder Kristian Tonning Riise nylig ledet årsmøtet i Innlandet Høyre.

Tonning Riise måtte i fjor gå av som Unge Høyre-leder etter å ha brutt partiets retningslinjer om seksuell trakassering. 8.-9. februar ledet imidlertid stortingsrepresentanten årsmøtet i Innlandet Høyre ved å være én av to dirigenter på arrangementet, ifølge Dagbladet.

– Jeg synes ikke noe om at han ledet årsmøtet til Innlandet Høyre, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot til avisen.

annonse

– Jeg synes det er uklokt at han hadde i oppgave å være møteleder på fylkesårsmøtet, uttaler Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset.

Høyre konkluderte i fjor med at Tonning Riise gjentatte ganger hadde brutt partiets etiske retningslinjer om seksuell trakassering, alkoholbruk og opptreden overfor medlemmer. Samtidig skulle hans deltakelse i partiarrangementer begrenses.

Tonning Riise selv mener spørsmål om at han ledet møtet, bør rettes til andre enn ham selv.

annonse

– Årsmøtet var innkalt til på vanlig måte. Årsmøtedirigentenes eneste oppgave er å sørge for at årsmøtet avholdes så ryddig og effektivt som mulig, sier han til Dagbladet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon