Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse

– Jeg fordømmer maktbruken fra venezuelanske regulære og irregulære styrker mot personer som forsøker å bringe nødhjelp inn i landet. All bruk av vold og trusler mot fredelige demonstranter må stanses umiddelbart, sier Eriksen Søreide.

annonse

Maduro ble gjenvalgt i mai 2018 i et valg deler av opposisjonen boikottet og USA, EU og Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) kritiserte.

annonse

Utenriksministeren sier Norge støtter den venezuelanske befolkningens legitime krav om demokratiske rettigheter og frie valg, og sier at presidentvalget ikke var i tråd med internasjonale standarder. Norge støtter den demokratisk valgte nasjonalforsamlingen med Juan Guaido som den legitime presidenten og arbeidet for nyvalg, heter det på regjeringens nettsider.

– Det er betydelig fare for eskalering og ytterligere opptrapping av konflikten, og vi oppfordrer partene på det sterkeste til å finne en fredelig løsning som inkluderer nyvalg, sier utenriksministeren.

I flere uker har USA og allierte i regionen sendt forsyninger med mat og medisin til Venezuelas grenser i et forsøk på å bruke nødhjelp til å undergrave Maduros styre.

annonse
annonse

Regimetro styrker skjøt i helgen tåregass og hagleskudd mot aktivister som prøvde å følge hjelpen over grensen, og satte fyr på forsyningene. To mennesker ble drept og minst 300 såret.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.