Lionel Messi og Luis Suárez feirer en Barcelona-scoring. Tirsdag kunne klubben feire suksess også utenfor fotballbanen, da den fikk medhold en EU-rett som opphevet en tidligere avgjørelse som kostet klubben dyrt. Foto: Miguel Morenatti, AP / NTB scanpix
annonse

En EU-domstol gir Barcelona, Real Madrid og to andre spanske fotballklubber medhold og annullerer en avgjørelse fra konkurransekommisjonen.

annonse

Konkurransekommisjonen kom i 2016 til at Barcelona, Real Madrid, Athletic Bilbao og Osasuna hadde fått skattefordeler som i praksis innebar ulovlig statsstøtte. Klubbene ble dømt til å betale tilbake store summer, men nå er den avgjørelsen opphevet.

annonse

Retten, som er EUs nest høyeste domstol, konkluderer med at konkurransekommisjonen gjorde en feil i sin vurdering av fakta da skattefordelene ble regnet som statsstøtte.

Det var Barcelona som anket saken inn for Retten i Luxembourg by. Konkurransekommisjonen har to måneders frist til å anke avgjørelsen inn for EUs høyeste rettsinstans, Domstolen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.