Lionel Messi og Luis Suárez feirer en Barcelona-scoring. Tirsdag kunne klubben feire suksess også utenfor fotballbanen, da den fikk medhold en EU-rett som opphevet en tidligere avgjørelse som kostet klubben dyrt. Foto: Miguel Morenatti, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En EU-domstol gir Barcelona, Real Madrid og to andre spanske fotballklubber medhold og annullerer en avgjørelse fra konkurransekommisjonen.

Konkurransekommisjonen kom i 2016 til at Barcelona, Real Madrid, Athletic Bilbao og Osasuna hadde fått skattefordeler som i praksis innebar ulovlig statsstøtte. Klubbene ble dømt til å betale tilbake store summer, men nå er den avgjørelsen opphevet.

Retten, som er EUs nest høyeste domstol, konkluderer med at konkurransekommisjonen gjorde en feil i sin vurdering av fakta da skattefordelene ble regnet som statsstøtte.

annonse

Det var Barcelona som anket saken inn for Retten i Luxembourg by. Konkurransekommisjonen har to måneders frist til å anke avgjørelsen inn for EUs høyeste rettsinstans, Domstolen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon