Nordmenn ønsker ikke at IS-terrorister skal få komme tilbake til Norge. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Aisha Shezadi fra Bærum tok med seg sønnen og dro til Syria der hun sluttet seg til terrororganisasjonen IS. Nå ber faren norske myndigheter hente henne hjem. Det får nordmenn til å se rødt.

I et intervju med NRK sier faren til IS-terroristen at Norge har et ansvar på lik linje med Joshua French om å hente hjem datteren.

– Jeg mener norske myndigheter har et ansvar for å få Aisha tilbake til Norge. Hun har blitt villedet. De har brukt flere millioner kroner på andre saker hvor norske borgere har vært i vanskeligheter i utlandet, sier han til NRK og legger til at han snakker om Joshua French som kom tilbake til Norge etter å ha tilbrakt 8 år i et kongolesisk fengsel.

annonse

 

– Seriøst?

NRK ønsker ikke å la lisensbetalerne skrive sin mening om det de publiserer på den statsfinansierte nettsiden, men på sosiale medier blir saken heftig diskutert.

annonse

Flere synes det er frekt å sammenligne Joshua French med IS-terroristen Aisha Shezadi.

– French utgjør ikke en trussel mot nasjonal sikkerhet eller mot norske innbyggeres sikkerhet. Har heller ikke hørt French true Norge med vold. Denne kvinnen utgjør en betydelig trussel mot både Norges og den norske befolkningens sikkerhet. Dette er en kvinne som motivert av wahhabismen dro ned for å gifte seg med kalifatets krigere, hun gjorde dette for en sak hun trodde på og hun var 100% klar over hva IS sto for og hva slags grusomheter IS begikk, skriver en person på NRKs facebook-sider.

Andre mener det er en stor skam at dette i det hele tatt er et tema.

– Vi (NORGE) gav henne og hennes familie hele livet i gave, og så når hun forlater landet, spisser klørne og kjemper mot oss som nasjon, skal vi ta henne tilbake??? Seriøst???

annonse

– Hun angrer

NRK opplyser at faren til den norskfødte IS-terroristen er dømt for vold mot sin tidligere ektefelle og sine egne barn. Han hevder datteren ikke har skjønt alvoret i å slutte seg til terrorgruppa, dette til tross for enorm medieoppmerksomhet der videoer som har lekket viser terroristene skjærer hodet av folk.

– Jeg er enig i at hun må ta konsekvensene. Men det er fort gjort å hoppe på et tilbud. Men hun så ikke hele konsekvensen av å ta det valget. Jeg tror hun angrer i dag og har innsett at det ikke var et riktig valg, sier faren til NRK.

Uttalelsene i intervjuet får folket til å reagere med sinne.

– Snakk om å komme med svada, norske myndigheter har ikke noe som helst ansvar for slik dritt som dette. Jeg håper alle som ha kjempet for IS og som støtter dem blir et hode kortere, de har ikke lenger livets rett og utgjør en fare for resten av verden, raser en mann på NRKs sider.

Her er andre reaksjoner:

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon