Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Mindaugas Kulbis, File)

Fra en enstemmig norsk presse får vi høre at Ungarns statsminister Viktor Orban er en høyreekstrem populist som utgjør en alvorlig trussel mot det ungarske folk og hele det demokratiske europeiske fellesskapet.

Jeg har sjekket litt på egen hånd. Hva er det som er så ille?

Ikke kan det være arbeidsledigheten på 3,7 prosent, lavest på fem år, femte lavest blant EUs 28 medlemsland, på nivå med Norge og nesten bare halvparten av EU-snittet. Ungarn går så det griner, mangler arbeidskraft på en del områder, og måtte derfor utvide tillatt overtid til 400 timer/år. EU tillater 417, so what?

Sveriges statsminister Stefan Løfven derimot ansees som god europeer og demokrat. Han vant valget i 2014 på å love den laveste arbeidsledigheten i EU. Sverige er nå nede på 18. plass av 28 mulige, enda et hakk verre enn da løftet ble avgitt. Løftebrudd er en integrert del av eurokratiet.

Les også: Svenske konservative vil kaste Orbans parti ut av EU-gruppe

Til tross for synkende folketall opprettholder Ungarn en årlig økonomisk vekst på 4-5 prosent, mot et snitt i EU som nå er nede på 1,4 pst. EUs wonderboy i Elysée-palasset var ifølge desembertallene nede på 0,9 prosent, Tyskland i 0,6 – mens Ungarn klokket inn 5 prosent. Av andre innvandrerskeptiske Visegrad-land kan nevnes Polen med 4,9 og Slovenia med 4,8 prosent.

Viktor Orbans nasjonalkonservative parti Fidesz vant valget og reint flertall i 2014 med nesten 45 prosent av stemmene. Partiet økte til en oppslutning på 49,3 prosent i parlamentsvalget i fjor, og ligger ifølge de siste meningsmålingene vektet på 51 prosent.

Det fins knapt nok en politiker i EU som nyter slik tillit hos sitt eget folk som Orban. Hva kan være mer demokratisk enn en sterk, nasjonal regjering med et solid og stabilt mandat fra sitt eget folk? En norsk regjering hvor kulturministeren har 2,3 prosent av folket i ryggen, og barneministeren 3,4?

Folkeflertallets oppfatning er blitt et stort og voksende problem for eurokratene.

Ungarn har et pluralistisk mediebilde der bl.a. den største tv-kanalen, den største medieportalen og den største dagsavisa er sterkt regjeringskritiske. Det er ikke bra nok. Mediene skal være hundre prosent underlagt EU, FN og multikulturen (som i Norge) for å bli godkjent som tilstrekkelig «differensierte» og «demokratiske».

Statsminister i Ungarn Viktor Orban. Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

Ungarn er i en vanskelig demografisk situasjon. Fødselsraten er nede på vel 1,3 barn pr. kvinne, og folketallet synker med over 30 000 i året. For å snu utviklingen har myndighetene lagt fram en pakke av tiltak for å styrke familiepolitikken. Høyst normalt av en demokratisk regjering.

Betyr den negative reaksjonen fra EU-globalistene at ungarske barn har «feil» hudfarge?