Philip Lote. Skjermbilde Urix 25/02-19.

NRK Urix dekket mandag kveld toppmøtet mellom EU og Den arabiske liga. Måten denne Urix-staben klarer å vinkle innslagene sine med en politisk slagside er så åpenbar at man skulle tro det knapt virker på noe oppegående menneske.

annonse

Men det er vel litt optimistisk. Propagandaen har pågått i så lang tid både i skoleverk og media at nordmenn sitter som apatiske vitner til sin egen «undergang».

NRKs Europa-korrespondent Philip Lote gikk raskt over til å snakke om «ytre høyre» og at Italias innenriksminister Matteo Salvini har vært med å «legitimere hat og vold» mot migranter. I innslaget fra Italia er det en afrikansk innvandrers subjektive beskrivelse av «rasisme» som beskrives, og man trekker frem en venstreaktivist som «ekspert» på italienske forhold. Fra Tyrkia rapporterte den utrettelige Sissel Wold.

Les også: NRK tier om de lyssky forholdene rundt klima-Greta

Til slutt i var det Flyktninghjelpens Pål Nesse som skulle «forklare» publikum hva som skjer. I kjent stil hyllet at alle ikke-europeiske land for deres innsats for flyktninger og kritiserte Europa for ikke å gjøre nok.

Alt er med andre ord som før i NRK.

Urix-programmer kom samme kveld som TV 2 kan melde at nesten tre av fire grove voldshendelser i Oslo begås av innvandrere. Det sier vel alt om hva NRKs åpne grenser vil innebære for lisensbetalerne.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.