Pass, passkø og passbestilling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fra neste år vil folk få en SMS med en påminnelse når passet deres holder på å gå ut og automatisk få tilbud om en time for å fornye det.

annonse

Det opplyser justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og konstituert politidirektør Håkon Skulstad etter å ha diskutert de lange passkøene på Østlandet i et møte tirsdag.

– Fra 2020 vil vi sende SMS-varsling til de som må fornøye passet sitt i god tid på forhånd, cirka ett år. Der gir vi også tilbud om en time. På den måten ønsker vi å fordele utstedelsen av pass jevnt utover året, sier Skulstad til NTB

Han påpeker at veldig mange vil skaffe seg nytt pass på våren og forsommeren, mens få gjør det om høsten.

Politiet har alt gjort tiltak for å redusere den lange ventetiden for å få pass på Østlandet. Både i Oslo, Øst og Sørøst politidistrikter er det nå mulig å bestille time 90 dager fram i tid. I tillegg økes bemanningen etter påske. Det blir utvidede åpningstider på hverdager og på mulighet til å bestille pass også på lørdager.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.