Pass, passkø og passbestilling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Fra neste år vil folk få en SMS med en påminnelse når passet deres holder på å gå ut og automatisk få tilbud om en time for å fornye det.

Det opplyser justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og konstituert politidirektør Håkon Skulstad etter å ha diskutert de lange passkøene på Østlandet i et møte tirsdag.

– Fra 2020 vil vi sende SMS-varsling til de som må fornøye passet sitt i god tid på forhånd, cirka ett år. Der gir vi også tilbud om en time. På den måten ønsker vi å fordele utstedelsen av pass jevnt utover året, sier Skulstad til NTB

annonse

Han påpeker at veldig mange vil skaffe seg nytt pass på våren og forsommeren, mens få gjør det om høsten.

Politiet har alt gjort tiltak for å redusere den lange ventetiden for å få pass på Østlandet. Både i Oslo, Øst og Sørøst politidistrikter er det nå mulig å bestille time 90 dager fram i tid. I tillegg økes bemanningen etter påske. Det blir utvidede åpningstider på hverdager og på mulighet til å bestille pass også på lørdager.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon