I vinter ble det holdt fakkeltog både for og mot ulvejakt. Dette er fra fakkeltoget som ble arrangert av Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk og Naturbruksalliansen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Rovviltnemndene i Akershus og Hedmark står fast på å øke fellingskvoten utenfor ulvesonen med fire dyr. Dermed ender saken hos Klima- og miljødepartementet.

annonse

Åtte av ti i nemndene stemte tirsdag for å opprettholde rovviltnemndenes vedtak fra 29. januar om at kvoten for lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen skal utvides med fire dyr.

Det har tidligere vært en kvote på tolv ulver, som alle er blitt skutt. Denne kvoten ble fylt tidlig i januar, mens lisensfellingsperioden varer ut mars.

– Nå går saken til Klima- og miljødepartementet som skal behandle saken videre, og fatte et endelig vedtak. Det bør de gjøre ganske fort. Vedtaket vårt kom i januar, mens lisensperioden går ut mars. Jakta er jo ikke stoppet og den pågår, men meg bekjent er det ikke felt noen, sier leder Arnfinn Nergård for den regionale rovviltnemnda for Hedmark.

Rovviltnemndenes møte tirsdag ble holdt på Hamar. Eneste sak som var til behandling var klagebehandling av viltnemndenes vedtak om ny kvote og område for lisensfelling av ulv.

Flertallet i nemndene argumenterte med at det har vært et økt trykk utenfor ulvesonen, blant annet fordi flokkene i Mangen og Hobøl ikke er tatt ut. Det er dessuten skjedd nyetablering av ulvepar innenfor ulvesonen.

Rovviltnemndene i region 5 omfatter Hedmark, og rovviltnemnda i region 4 omfatter Oslo, Akershus og Østfold.

Det er kommet inn en rekke klager på vedtaket som ble gjort i møtet 29. januar.

Les også: Ulven er en trussel mot norsk offentlighet

Blant klagerne er Norges Bondelag, WWF, Naturvernforbundet, Rovviltets Røst, NOAH, Glomma skog, Norges Miljøvernforbund og flere privatpersoner. Klagene går på at det ligger utenfor nemndenes mandat å vedta ny kvote, at vedtaket er i strid med tidligere vedtak, lover og fagråd eller at kvoten på fire dyr er for liten.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.