Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

Leder Hilmar Høl i Sogn og Fjordane Arbeiderparti kritiserer NRKs fremstilling av ham i et innlegg Facebook.

Hilmar Høl er Aps fylkesleder i Sogn og Fjordane, og påtroppende nestleder for Vestland Ap. På Facebook skriver han fortvilet om å bli fremstilt som om han legitimerer seksuelle overgrep, av statskanalen NRK. 

Bakgrunnen for utspillet er en NRK-sak der Høl blir beskyldt av en partikollega for å legitimere seksuelle overgrep, fordi han i intervju med NRK mandag omtalte pressens iver etter å eksponere dansevideoen med Trond Giske som en heksejakt. 

– Hilmar Høl bagatelliserer og i verste fall legitimerer seksuell trakassering, sa Thor Erlend Mehammer i Sunnfjord Ap til NRK.

Støtter Støre

På Facebook skriver Høl at han blir «lei seg» om noen opplever at han legitimerer seksuell trakassering, og at han støtter partileder Jonas Gahr Støres håndtering av varslene mot Giske. 

– Jeg har ikke godtatt trakassering av noen art, og kommer aldri til å gjøre det. Ingen skal måtte oppleve noe slikt, sier fylkeslederen.

Høl skriver at han har vært i kontakt med NRK for å få endret innholdet i mandagens sak, uten å lykkes med det.

– Etter saken som kom mandag har jeg vært i kontakt med NRK for å be dem om endre innholdet i saken. Slik saken ble skrevet stemte rett og slett ikke, og i løpet av fire timer la de til noen ord, men de endret ikke innholdet, skriver han. 

Les også: NRK roper varsku om homohat i Europa, men nevner ikke innvandring og islam som årsak med ett ord

Heksejakt

Høl mener at hans motiv for å kalle presset mot Giske en heksejakt ikke fikk den oppmerksomheten det burde ha fått.

– Når jeg kaller det en heksejakt så grunnga jeg det i Vestlandsrevyen mandag, men det kom ikke frem i nettsaken, men jeg står for det fordi: Når en fagforening i Oslo sender videoen av en dansende Giske til media og kaller det varslingssak, så bryter det mot noen viktige prinsipper. De gjør det uten å kontakte kvinnen på videoen. Jeg synes ikke det er greit å gjøre, både av hensyn til personvern, og at de ikke blir kontaktet. Sånt gjør en bare ikke. De som blir rammet av det er kvinnene bak videoen. Skal vi slutte å tenke på dem?, skriver Hilmar Høl.