Maren Lundby. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Maren Lundby måtte få reparert begge bindingene mellom omgangene da hun ble verdensmester i Seefeld onsdag. Hun kunne fort falt fra gullet.

Da hoppdronningen fra Bøverbru landet etter førstehoppet, spratt begge bindingene ut av 24-åringens hoppsko. Til alt hell holdt verdensmesteren seg på beina.

Bindingsproblematikken førte samtidig til meget hektisk aktivitet i det norske serviceteamet.

annonse

– Jeg hadde noen litt stressende minutter, for skulle vi skifte binding, ski eller hva skulle vi gjøre? Vi kom fram til at vi skulle slakke litt på bindingen, sånn at ikke ble så mye spenn i den. Det virker som det fungerte, for den falt ikke ut i annen omgang, og jeg fikk bedre stil. Det kan ha vært avgjørende, smilte Lundby til NTB.

Kunne falt

Hun vant til slutt VM-rennet med et halvpoeng på tyske Katharina Althaus. Det tilsvarer ikke mer enn 25 centimeter i bakken. En halvmeter kortere hopp eller dårligere uttelling i dommerhjørnet ville med andre ord svingt gullduellen i tysk favør.

Etter at karrierens første VM-gull var et faktum la ikke Lundby skjul på at førstehoppet kunne endt med knall og fall og ødelagt renn.

annonse

– Sjansen er stor for det når du lander helt der nede, sa hun.

– Var du sikker på at utstyret skulle holde i finaleomgangen?

– Ja, jeg føler meg såpass trygg på at servicefolkene har kontroll på det de driver med, sa verdensmesteren til NTB.

Må ta grep

Det er ikke første gang hun har opplevd at bindingen hopper ut av skoen i landingsøyeblikket. I fjor sommer skjedde det samme under et hopp i Innsbruck. Da måtte hun over ende. Tidligere i vinter gjentok historien seg også på Lillehammer.

– Vi prøve å finne ut noe lurt sånn at det ikke skjer i framtida, sa Lundby, som samtidig avviste at hun stresset seg opp over utstyrsproblemene mellom omgangene i onsdagens renn.

– Jeg var ikke så veldig stresset. Det var tre personer på saken, så jeg kunne bare konsentrere meg om det jeg skulle gjøre. Det ordnet seg, sa Lundby.

Etter at spenningen i poengdramaet i Seefeld var utløst, kunne hun feire et av karrierens aller største dager sammen med lagvenninnene. Ett år etter at hun ble olympisk mester kan 24-åringen også kalle seg verdensmester.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon