London. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Et stort antall parlamentarikere i Underhuset krever en separat avtale med EU for å sikre borgernes rettigheter uansett hvordan de øvrige forhandlingene går.

Hele 140 parlamentarikere har stilt seg bak kravet, som er fremmet av Alberto Costa fra De konservative.

Kravet har nå gode sjanser til å kunne bli vedtatt etter at den britiske regjeringen onsdag varslet at den kan akseptere det.

annonse

Avstemningen finner sted onsdag kveld.

Costas forslag er at statsminister Theresa May må ta initiativ til å inngå en separat avtale med EU som sikrer rettighetene til EU-borgere i Storbritannia og briter i andre EU-land etter brexit, slik at disse rettighetene sikres uansett hvordan det går med forhandlingene om andre forhold ved skilsmissen.

Statsministerens nestkommanderende David Lidington understreker at EU-siden så langt har insistert på at ingenting er avtalt før alt er avtalt.

Men regjeringen deler målet om å få sikret borgernes rettigheter uansett utfall av forhandlingene og er derfor villig til å ta opp saken med EU for å få avklart om det kan være aktuelt for europeisk side å endre posisjon, tilføyer han.

annonse

Costa selv har likevel måttet forlate sin post i regjeringen for å ha brutt politisk kutyme i Storbritannia ved å fremme et krav i Parlamentet mot egen regjering.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon