Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Når journalister fester med Giskes største rival midt i en opprivende strid, sender det uheldige signaler.

I april 2018 skapte det overskrifter at Trond Giske dukket opp på AUF-fest, tre måneder etter at han trakk seg fra vervet som nestleder i Arbeiderpartiet.  Som kjent skapte det også overskrifter da Giske svingte seg på dansegulvet med en ung kvinne på Bar Vulkan forrige uke. Det førte til at vervet som styremedlem i Trøndelag Arbeiderparti glapp.

Blant de som gjorde seg høye og mørke var Astrid Meland, kommentator i VG.

annonse

«Det er verst tenkelig tidspunkt å ta på seg danseskoene. Oppførselen minner om alt det Giske tidligere har beklaget og sagt han skal slutte med. Jeg begynner å lure: Har han virkelig sluttet med det? Det ser ikke helt sånn ut.»

Det er hennes rett å bli moralsk indignert, selv om andre vil mene at noen bevegelser på dansegulvet ikke er noen sak. Her kan redaktører ta ulike valg, og slik må det være. På bedehusene på 50- og 60-tallet ble jo dans ansett som synd, og selv om bedehusfolket har gått videre, er det naturlig at ikke alle henger like godt med i den raske samfunnsutviklingen.

Les også: Tore O. Sandvik på vei inn i Arbeiderpartiets sentralstyre

annonse

Likevel ser det unektelig noe spesielt ut, når de samme jouranlistene som i stor grad har bidratt til Giskes fall en uke etter valgte å feste med Giskes største rival, Hadia Tajik, av mange ansett som en fanefører for høyrefløyen i Arbeiderpartiet.

Norge er et lite land og Oslo er en enda mindre by. Det kan ikke være sånn at journalister ikke kan omgås med politikere. Det gjør også Resetts journalister og slik bør det være.

Men også journalister bør tenke gjennom om de viser god dømmekraft, slik flere har krevd av Trond Giske.

Sånn sett står Ap-nestleder Hadia Tajik og tidligere DN-journalist Kristian Skards feiring i et spesielt lys. Tajik er Giskes rival og Skard er journalisten som sammen med Tore Gjerstad skrev de første sakene som fikk ballen til å rulle, etter at #metookampanjen skylte inn over Norge på godt og vondt høsten 2017.

Tore Gjerstad kom også på festen. Andre som var invitert var Lars Joakim Skarvøy, Marie Melgård og Eirk Mosveen i VG, de tre journalistene som har skrevet en rekke avsløringer om Trond Giske.

Stortingsrepresentant Jette Christensen (Ap) og Frithjof Jacobsen fikk mye oppmerksomhet da Jacobsen sluttet som kommentator i  VG på grunn av forholdet mellom de to. Christensen er ansett som en nær alliert av Tajik og det ble spekulert i om hun stod bak pikante lekkasjer til VG midt under Giske-striden.

annonse

De ble fotografert av Nettavisen i nærheten av festen og stod på gjestelisten, men skulle ifølge de to selv ikke på festen.

Flere andre sentrale journalister som har jamret seg over Giske var også i festmodus, blant annet Marie Simonsen, som øste sin harme over Giske på dansegulvet i Dagbladet nå nylig.

Hun kalte Giske en «kødd»og påstod feilaktig at Giske hadde sex-trakassert unge jenter, en påstand avisen senere måtte beklage.

Les også: Gard Steiro nominert til «Årets redaktør»

Tirsdag gliste hun likevel til Nettavisens kameraer, på vei inn på festen. Det fremstår som et eksempel på dårlig dømmekraft, all den tid Tajik neppe ville blitt kvitt hennes største rival i kampen om AP-tronen uten drahjelp fra de samme journalistene og kommentatorene som festet med henne og kjæresten i går.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon