Passasjerer på et Norwegian-fly som landet i Alta, venter på å bli evakuert som følge av at en bombetrussel ble rettet mot flyet. Foto: Kevin Gonaseelan / NTB scanpix
annonse

Politiet opplyser at det ikke er gjort funn av verken bombe eller bombelignende gjenstander på Norwegian-flyet i Alta.

annonse
annonse

Flyet ble klarert klokken 23.26 onsdag, ifølge Finnmark politidistrikt.

annonse

– Søket er ferdig. Vi har startet en etterforskning for å finne ut hvem som sto bak bombetrusselen. Jeg vil ikke kommentere om vi har noen mistenkte i saken, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen til NTB.

Flyet er Norwegians flight DY320 fra Oslo til Alta. En person hevdet onsdag formiddag han var om bord i flyet og hadde med seg en bombe. Trusselen ble levert på et digitalt medium.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp
Storaksjon

Politiet pågrep en person i forbindelse med trusselen, men personen ble raskt sjekket ut av saken.

Politiets bombegruppe ble sendt fra Oslo for å bistå i aksjonen. Samtidig ba politiet Telenor og Telia om å stenge nettet mens de aksjonerte på Alta lufthavn. Dette ble gjort for å hindre en eventuell fjerndetonering. Nettet var nede i en time, men var tilbake i deler av Alta ved 21-tiden.

– Vi stengte ned mobilnettet på grunn av sikkerheten til mannskapet som jobber der. Dette med tanke på at man kan bruke elektroniske hjelpemidler til å starte det som eventuelt er om bord, altså fjerndetonering, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt til VG.

Stengt

Flyplassen ble stengt da trusselen tikket inn. Flyplassens driftssjef Jens-Martin Nerdal opplyste til NTB at passasjerer ble innlosjert i hoteller, mens andre fikk oppholde seg i terminalen.

– Flytrafikken i Alta vil nok være nede fram til torsdag morgen, sa Nerdal, men det var før politiet klarerte flyet. Det er uvisst hvor lenge flyplassen vil holdes stengt.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.