Passasjerer på et Norwegian-fly som landet i Alta, venter på å bli evakuert som følge av at en bombetrussel ble rettet mot flyet. Foto: Kevin Gonaseelan / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet opplyser at det ikke er gjort funn av verken bombe eller bombelignende gjenstander på Norwegian-flyet i Alta.

Flyet ble klarert klokken 23.26 onsdag, ifølge Finnmark politidistrikt.

– Søket er ferdig. Vi har startet en etterforskning for å finne ut hvem som sto bak bombetrusselen. Jeg vil ikke kommentere om vi har noen mistenkte i saken, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen til NTB.

annonse

Flyet er Norwegians flight DY320 fra Oslo til Alta. En person hevdet onsdag formiddag han var om bord i flyet og hadde med seg en bombe. Trusselen ble levert på et digitalt medium.

Storaksjon

Politiet pågrep en person i forbindelse med trusselen, men personen ble raskt sjekket ut av saken.

Politiets bombegruppe ble sendt fra Oslo for å bistå i aksjonen. Samtidig ba politiet Telenor og Telia om å stenge nettet mens de aksjonerte på Alta lufthavn. Dette ble gjort for å hindre en eventuell fjerndetonering. Nettet var nede i en time, men var tilbake i deler av Alta ved 21-tiden.

– Vi stengte ned mobilnettet på grunn av sikkerheten til mannskapet som jobber der. Dette med tanke på at man kan bruke elektroniske hjelpemidler til å starte det som eventuelt er om bord, altså fjerndetonering, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt til VG.

annonse
Stengt

Flyplassen ble stengt da trusselen tikket inn. Flyplassens driftssjef Jens-Martin Nerdal opplyste til NTB at passasjerer ble innlosjert i hoteller, mens andre fikk oppholde seg i terminalen.

– Flytrafikken i Alta vil nok være nede fram til torsdag morgen, sa Nerdal, men det var før politiet klarerte flyet. Det er uvisst hvor lenge flyplassen vil holdes stengt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon