MANDATORY CREDIT: PHOTO BY MICHAEL BROCHSTEIN/SOPA IMAGES/REX/SHUTTERSTOCK (10119597J) Ungdommer helt ned i svært ung alder demonstrerer utenfor kontoret til senator Mitch McConnel (R).
annonse
annonse

Flere hundre unge demonstranter konfronterte den republikaneren Mitch McConnel utenfor hans kontor i Washington. 42 ble arrestert, noe som var planlagt av aksjonistene.

Gruppen fra Kentucky var en del av «Sunrise Movement», som knyttes nært til Justice Democrats og Alexandria Ocasio-Cortez. De krevde å få prate med McConnol, som representerer Kentucky og er leder av republikanerne i Senatet. Ifølge The Guardian ville aksjonistene diskutere den såkalte Green New Deal (GND). Deler av opptrinnet ble filmet og lagt ut på youtube:

annonse

Lovforslaget krever voldsom omstilling av økonomien i den amerikanske økonomien, blant annet med forslag om å avskaffe all flytrafikk i løpet av ti år og bygge om samtlige bygninger i USA slik at de blir mer klimavennlige.

Les også: Frykter Demokratenes «Green New Deal» vil bety slutten på å spise biff

Druknes og kveles

annonse

En av demonstrantene, Jenny Bencomo-Suarez sa at McConnel «konstant har nektet oss tilgang – tilgang til ressurser, tilgang til jobber, en lønn å leve av, helsehjelp og retten på en bærekraftig og levelig fremtid hvor det er mulig å puste».

Mens 17 år gamle Destine Rigsby sa om McConnell, som ikke dukket opp:

– Du fyller lommene dine mens vi dør i flommer og blir kvalt av luften vi puster inn, allikevel vil du ikke se oss i øynene.

Også demokrater får kritikk

Forrige uke var det den demokratiske senatoren Dianne Feinstein som fikk kritikk. Hun ble anklaget for å ha behandlet en gruppe demonstranter fra «Sunrise» med manglende respekt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon