Spanias tidligere statsminister Mariano Rajoy i det han forlater høyesterett etter å ha vitnet i den pågående rettssaken mot 12 katalanske separatister torsdag. Foto: Andrea Comas / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den tidligere spanske statsministeren Mariano Rajoy forsvarte sin regjerings håndtering av den katalanske folkeavstemningen da han vitnet i spansk høyesterett.

Rajoy fortalte i høyesterett onsdag at han beklaget bruken av vold på folkeavstemningsdagen, da politibetjenter blant annet brukte batonger mot eldre personer som prøvde å stemme.

Men han holder likevel de katalanske lederne ansvarlige, fordi de visste at de holdt det som var sett på som en ulovlig folkeavstemning.

annonse

Rettssaken mot tolv katalanske ledere startet i Madrid 12 februar. Ni av dem er tiltalt for opprør på grunn av rollen de spilte i Catalonias forsøk på løsrivelse høsten 2017. De risikerer 25 år i fengsel.

Bakgrunnen for rettssaken er Catalonias forsøk på å løsrive seg fra Spania. Myndighetene i regionen, der Barcelona er hovedstad og det bor rundt 7,5 millioner mennesker, trosset i oktober 2017 den spanske regjeringen og holdt en folkeavstemning om uavhengighet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon