Statsminister Erna Solberg (H) besøkte onsdag et nytt vitensenter om lakseoppdrett på Tjuvholmen i Oslo. I de politiske partiene går diskusjonen om hvordan oppdrettsnæringen skal skattlegges. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Statsminister Erna Solberg (H) syns partiene godt kan vente på regjeringens utredning, før de bestemmer seg for om de skal innføre en ny skatt på laksenæringen.

annonse
annonse

Regjeringen mottar i høst en utredning av såkalt grunnrenteskatt, det vil si en skatt på oppdrettsnæringens bruk av fellesskapets fjorder og havområder. Men alt i vår blir Høyres landsmøte bedt om å ta stilling til saken. Saken kan også komme opp hos de andre regjeringspartiene.

annonse

– Jeg syns jo at det er lurt å ha et godt beslutningsgrunnlag før man beslutter noe. Det ville være min holdning. Så må hvert enkelt parti få gjøre sine egne vurderinger. Også mitt eget parti får gjøre det, sier statsministeren til NTB.

Solberg påpeker at oppdrettsnæringen båndlegger offentlig areal som kunne vært brukt til noe annet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– I et system hvor naturressurser blir brukt, må vi stille spørsmål ved hvordan vi sørger for at verdier som kommer ut av det tilfaller fellesskapet, sier hun.

Samtidig konstaterer hun at næringen allerede bidrar ganske mye, blant annet gjennom kjøp av laksetillatelser som gir laksekommunene inntekter gjennom et havbruksfond.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.