Edel-Marie Haukland. Skjermdump fra Nordland KrF.
annonse
annonse

I avisen Utrop kan man lese et intervju om flyktning- og asylpolitikk med Edel-Marie Haukland, nestleder i KrFU. Hun sier at den «radikale nestekjærligheten» ikke kjenner landegrenser. Hun sier også at det er «veldig betenkelig at vi gir offentlig støtte til aviser som fremmer hatretorikk, HRS, Resett og de folka der.»

– Det er mye å ta tak i. Noe av det viktigste for KrFU er at Norge tar et internasjonalt ansvar. Det er mye snakk om ansvarlighet i flyktningpolitikken, men da er det ofte snakk om hvor mange flyktninger det er forsvarlig å ta inn med tanke på Norges systemer. Men vi mener at Norge har et ansvar også overfor andre mottaksland og overfor de som flykter, sier hun.

– Det handler ikke bare om å være ansvarlig overfor det norske folk, som noen partier argumenterer for. Derfor har KrFU tatt til orde for å ha en mer fleksibel kvoteordning som gjør at vi kan følge FNs anbefalinger for hvor mange Norge skal ta inn.

annonse

På spørsmål om hva man kan gjøre for å dempe konfliktnivået i innvandringsdebatten, svarer hun:

– Det er mye hatretorikk ute og går. Vi har sett hvordan unge kvinnelige forfatterdebutanter har fått gjennomgå i sosiale media, det er til å gåte over. Alle gode krefter må gå sammen og si at dette uakseptabelt. Det er veldig betenkelig at vi gir offentlig støtte til aviser som fremmer hatretorikk, HRS, Resett og de folka der. Det er kjempebetenkelig.

Ikke kjent

Resett-redaktør Helge Lurås sier han har sjekket regnskapene til Resett nøye, men kan ikke se at Resett har mottatt offentlig støtte.

annonse

– Kanskje KrFU vet noe vi ikke vet og at Resett planlegges lagt inn i neste års statsbudsjett. Det vil si så fall være gode nyheter, sier han.

Han sier også at staten i så fall kan benytte kontonummer 1503.94.12826.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon