Israels statsminister Benjamin Netanyahu forsvarte seg mot korrupsjonsanklagene i en 20 minutter lang uttalelse torsdag kveld. Foto: Sebastian Scheiner / AP / NTB scanpix
annonse

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avfeier riksadvokatens planer om å tiltale ham for korrupsjon, som en «heksejakt» der målet er at han skal tape valget.

annonse

Netanyahu, som har vært statsminister i til sammen 13 år, er fra før hardt presset foran valget 9. april.

annonse

Torsdag fikk han beskjed om at riksadvokaten vil reise tiltale mot ham for bestikkelser, bedrageri og økonomisk utroskap i tre separate saker som politiet har rullet opp de siste tre årene.

– Venstresiden kan ikke slå oss ved valgurnene, så i løpet av de siste tre årene har de stått for en heksejakt som mangler sidestykke og som har ett mål: Å styrte den høyrevridde regjeringen som jeg leder, sier Netanyahu torsdag kveld.

Les også: Amerikanske jøder bekymret for Netanyahus allianser

annonse
annonse

Netanyahu hadde bedt riksadvokaten, sin gamle kabinettssekretær Avichai Mandelblit, om å utsette beslutningen om tiltale til etter valget.

Det ville ikke riksadvokaten gå med på, men Netanyahu vil få anledning til å forsvare seg i et rettsmøte før en formell tiltale mot ham reises.

Netanyahu svarte med å holde en 20 minutter lang TV-sendt uttalelse fra sin residens. Foran et banner med budskapet «Netanyahu sterkt høyre» snakket han blant annet om hvor godt hans forhold til USAs president Donald Trump og Russlands Vladimir Putin har vært for Israel.

Netanyahu leder en regjering som regnes som den mest høyreorienterte i Israels historie. Han ventes å møte tøff motstand fra en mer sentrumsnær politisk allianse som ledes av Israels tidligere forsvarssjef Benny Gantz.

Gantz dukket selv opp på landsdekkende fjernsyn torsdag kveld og krevde at Netanyahu må gå av.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.