Russland og Kina la torsdag ned veto i FNs sikkerhetsråd for å blokkere USAs forslag om at det skal bli avholdt nytt presidentvalg i Venezuela. Avstemningen endte 9-3, og Frankrike, Tyskland og Storbritannia var blant de ni landene som støttet forslaget. Tre av de 15 landene i Sikkerhetsrådet unnlot å stemme. USA la onsdag fram forslaget i et forsøk på å få slutt på den fastlåste politiske situasjonen i Venezuela. Forslaget var ment å fjerne hindringene som stanser innførsel og utlevering av nødhjelp. USA støtter parlamentsleder Juan Guaido, som med støtte fra nasjonalforsamlingen har avgitt ed som overgangspresident. Rundt 50 land har anerkjent Guaido som landets rettmessige president. Både Russland og Kina støtter Venezuelas sittende president Nicolás Maduro.
Del

Russland og Kina la torsdag ned veto i FNs sikkerhetsråd for å blokkere USAs forslag om at det må holdes nytt presidentvalg i Venezuela.

Frankrike, Tyskland og Storbritannia var blant de ni landene som støttet forslaget. Tre av de 15 landene i Sikkerhetsrådet unnlot å stemme.

USA la onsdag fram forslaget i et forsøk på å få slutt på den fastlåste politiske situasjonen i Venezuela. Forslaget tok til orde for nyvalg, uhindret innførsel og utlevering av nødhjelp og «fredelig gjenreising av demokratiet».

Russlands ambassadør betegner USAs forslag som «et regimeskifte forkledd som omsorg for mennesker». USA støtter parlamentsleder Juan Guaido, som med støtte fra nasjonalforsamlingen har avgitt ed som overgangspresident til store protester fra sittende president Nicolás Maduro.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Også Russlands resolusjon ble nedstemt i Sikkerhetsrådet torsdag. Forslaget tok til orde for en fredelig løsning, uttrykte bekymring for trusler om maktbruk mot Venezuela og insisterte på at all humanitær hjelp i landet må godkjennes av Maduro. Kun fire land stemte for forslaget, sju stemte imot og fire avsto fra å stemme.

Rundt 50 land har anerkjent Guaido som landets rettmessige president. Både Russland og Kina støtter Maduro.


Del