Tidligere NRK-anker Jarle Roheim Håkonsen kritiserer NRK. Skjermbilde NRK Dagsrevyen.
annonse
annonse

Jarle Roheiom Håkonsen slår tilbake mot NRKs Fredrik Solvangs twitter-melding der han kaller kvinner i Arbeiderpartiet for feige.

Alt startet på sosiale medier da NRK-programleder Fredrik Solvang ble anklaget for å ha et dårlig kvinnesyn fordi det var for få kvinner tilstedet under «me too» debatten på NRK.

– Jeg ser Debatten får litt kritikk for at det var for få kvinner i sendingen om #metoo i går. Til det er det bare å si: Dere er feige, dere takker nei, dere tør ikke. Og dette gjelder spesielt alle kvinner i Arbeiderpartiet, tvitret han før han utdypet:

annonse

– Dette er holdningen min til modne heltidspolitikere som plutselig avlyser fordi «partiet trenger ro». Å være anonym Twitter-konto og anklage meg for dårlig kvinnesyn er ikke så tøft, det heller.

Les også: Litt krig mellom mediene gjør godt

annonse

Giskevideoen

Kvinne-kritikken får Aps stortingsgruppes kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen, som jobbet i Dagsrevyen i en årrekke, til å reagere. Han mener Solvang lyver og at Arbeiderpartiet aldri har feiget ut.

– Hallo, dere ringte ikke oss. Vi måtte ringe dere! Så klarte ingen å stille på kort varsel av ulike årsaker, men feighet var neimen ikke en av dem, skrev Håkonsen på Facebook etter Ap-kritikken.

Håkonsen jobber nå som kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet.

annonse

Bakgrunnen for krangelen var tirsdagens debatt, hvor varsler Sunniva Andreassen, tidligere fiskeriminister Per Sandberg, politisk kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende og redaktør Magne Lerø i Dagens Perspektiv møttes for å diskutere bråket rundt Trond Giske.

Trond Giske ble ikke valgt som nestleder i Trøndelag Arbeiderparti etter at VG publiserte en video av politikeren der han danset med en ung kvinne.

VG ble klaget til PFU for sin omtale av den såkalte Giskevideoen og har i ettertid beklaget dekningen.

Her er videoen av Trond Giske:

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon