Døds kammer i Huntsville, Texas. AP Bilde Pat Sullivan, File
annonse

En 70 år gammel mann som var dømt for tre drap i 1989, er henrettet i Texas. Han er den eldste som er henrettet i delstaten i nyere tid.

Billie Wayne Coble var dømt for å ha drept svogeren sin og svogerens foreldre i 1989. Han bortførte også sin fraseparerte kone og planla å voldta henne, men hun kom seg unna.

– Jeg jobbet som aktor i åtte år, så jeg forholdt meg til kriminelle hver dag. Men jeg har aldri møtt noen jeg mente var så fæl og så ond som ham, sier svogerens sønn, som var fastbundet av Coble mens drapene ble begått.

annonse

Med sine 70 år er Coble den eldste som er henrettet i Texas siden dødsstraff ble gjeninnført i USA i 1976. En 83-åring som var dømt for flere bombeangrep, ble henrettet i Alabama i fjor. Dødsdømte fanger kan ende opp med å tilbringe tiår i fengsel før dommen mot dem blir fullbyrdet.

Henrettelsen i fengselet i Huntsville torsdag kveld er den tredje i USA – og den andre i Texas – hittil i år. I fjor ble 25 personer henrettet i USA. Texas, som er den delstaten der flest henrettes, sto for over halvparten av dem.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.