Døds kammer i Huntsville, Texas. AP Bilde Pat Sullivan, File
annonse
annonse

En 70 år gammel mann som var dømt for tre drap i 1989, er henrettet i Texas. Han er den eldste som er henrettet i delstaten i nyere tid.

Billie Wayne Coble var dømt for å ha drept svogeren sin og svogerens foreldre i 1989. Han bortførte også sin fraseparerte kone og planla å voldta henne, men hun kom seg unna.

– Jeg jobbet som aktor i åtte år, så jeg forholdt meg til kriminelle hver dag. Men jeg har aldri møtt noen jeg mente var så fæl og så ond som ham, sier svogerens sønn, som var fastbundet av Coble mens drapene ble begått.

annonse

Med sine 70 år er Coble den eldste som er henrettet i Texas siden dødsstraff ble gjeninnført i USA i 1976. En 83-åring som var dømt for flere bombeangrep, ble henrettet i Alabama i fjor. Dødsdømte fanger kan ende opp med å tilbringe tiår i fengsel før dommen mot dem blir fullbyrdet.

Henrettelsen i fengselet i Huntsville torsdag kveld er den tredje i USA – og den andre i Texas – hittil i år. I fjor ble 25 personer henrettet i USA. Texas, som er den delstaten der flest henrettes, sto for over halvparten av dem.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon