Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Høyreregjeringen bidrar til at de rikeste rykker fra, mener Ap, og kaller regjeringens stortingsmelding om ulikhet en skjønnmaling av økende forskjeller.

annonse

– Høyrepolitikken de siste seks årene har økt forskjellene i Norge. Når forskjellene øker, svekkes tilliten i samfunnet, vi får lavere økonomisk vekst til fordeling og konfliktnivået øker, sier leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre, som etterlyser handling fra regjeringen.

annonse

– Stortingsmeldingen unnlater å løfte de faktiske forhold, nemlig at lønningene til de lavest lønte har stått bom stille de siste årene og forskjellen i formue har blitt skyhøy i Norge, sier stortingsrepresentant i finanskomiteen Fredric Holen Bjørdal.

Regjeringen la fredag fram stortingsmeldingen Muligheter for alle – Fordeling og sosial bærekraft. Der heter det blant annet at ulikheten er høyere nå enn for 30 år siden. Flere barn lever i familier med vedvarende lavinntekt enn tidligere, sa Jensen under fremleggelsen.

Rødt mener regjeringen ikke vil ha ned forskjellene, men sier ulikheten i Norge har gått feil vei helt siden 90-tallet.

annonse
annonse

– Det lønner seg mer å arve og eie enn å jobbe, og det må vi ta tak i hvis utviklingen skal stoppes. Det holder ikke å peke på innvandring mens man gir skattegaver til de på toppen, sier nestleder Marie Sneve.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.