Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Høyreregjeringen bidrar til at de rikeste rykker fra, mener Ap, og kaller regjeringens stortingsmelding om ulikhet en skjønnmaling av økende forskjeller.

annonse
annonse

– Høyrepolitikken de siste seks årene har økt forskjellene i Norge. Når forskjellene øker, svekkes tilliten i samfunnet, vi får lavere økonomisk vekst til fordeling og konfliktnivået øker, sier leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre, som etterlyser handling fra regjeringen.

annonse

– Stortingsmeldingen unnlater å løfte de faktiske forhold, nemlig at lønningene til de lavest lønte har stått bom stille de siste årene og forskjellen i formue har blitt skyhøy i Norge, sier stortingsrepresentant i finanskomiteen Fredric Holen Bjørdal.

Regjeringen la fredag fram stortingsmeldingen Muligheter for alle – Fordeling og sosial bærekraft. Der heter det blant annet at ulikheten er høyere nå enn for 30 år siden. Flere barn lever i familier med vedvarende lavinntekt enn tidligere, sa Jensen under fremleggelsen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Rødt mener regjeringen ikke vil ha ned forskjellene, men sier ulikheten i Norge har gått feil vei helt siden 90-tallet.

– Det lønner seg mer å arve og eie enn å jobbe, og det må vi ta tak i hvis utviklingen skal stoppes. Det holder ikke å peke på innvandring mens man gir skattegaver til de på toppen, sier nestleder Marie Sneve.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.