Illustrasjonsfoto: Andy Wong / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Huawei erklærte seg i et rettsmøte ikke skyldig i en tiltale om forsøk på å stjele forretningshemmeligheter i USA. Saken skal for retten i mars neste år.

Den kinesiske mobilgiganten og et amerikansk datterselskap er tiltalt for forsøk på å stjele forretningshemmeligheter, bedrageri og å hindre rettsvesenet. Lovbruddene skal ha skjedd mellom 2012 og 2014, og det er amerikanske T-Mobile som skal ha vært utsatt for industrispionasje eller forsøk på dette. T-Mobile er deleid av tyske Deutsche Telekom.

Ifølge tiltalen har Huawei tilbudt bonuser til ansatte som klarte å stjele informasjon fra konkurrentene. De to tiltalte selskapene inngikk forlik i en sivilsak i 2017, men amerikanske myndigheter velger likevel å opprettholde straffesaken.

annonse

Tiltalen mot Huawei ble offentliggjort i januar. Samtidig ble selskapet i en annen sak beskyldt for å ha brutt USAs handelssanksjoner mot Iran. I den forbindelse er finansdirektør Meng Wanzhou tiltalt for en rekke lovbrudd. Det er disse som danner grunnlaget for Mengs pågripelse i Canada og USAs begjæring om å få henne utlevert.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon