Pakistanske soldater patruljerer i et område i nærheten av der hvor indiske kampfly gikk til angrep denne uka. Foto: Aqeel Ahmed / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Pakistan anklager India for å ha begått økoterrorisme og hevder at flere titalls trær ble ødelagt i luftangrepet i Kashmir tidligere i uka.

Tirsdag hevdet India at deres kampfly ødela en pakistansk opprørsleir og drepte eller såret hundrevis av personer i pakistansk-kontrollerte Kashmir.

Pakistan hevdet imidlertid at bombene falt i et ubebodd område og at ingen mennesker ble truffet da indiske kampfly beveget seg inn i pakistansk luftrom for første gang siden 1971.

annonse

Nå anklager Pakistans klimaminister India for å ha ødelagt titalls trær og sier at de vil foreta grundige miljøundersøkelser i området.

– Det som skjedde, var økoterrorisme. Vi kommer til å ta opp saken med alle internasjonale organer, inkludert FN, sier klimaminister Malik Amin Aslam, som legger til at det ikke er en spøk.

Det har versert svært motstridende meldinger fra begge hold den siste uken.

annonse

Beboere i området har uttalt at de hørte eksplosjoner om natten, men at kun én person ble såret og at ingen bygg tok skade. En reporter fra nyhetsbyrået AFP som besøkte stedet, sa at man kunne se et krater, to trær som var delt i to og tre leirhus hvorav den ene husveggen hadde kollapset.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon