Statsminister Erna Solberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) savner fortsatt et klart og tydelig resultat av møtevirksomheten mellom USA og Nord-Korea om det nordkoreanske atomprogrammet.

annonse

– Jeg skulle ønske at det kom ut en klarere og tydeligere avtale som kunne forsikret om at Nord-Korea ikke har atomvåpen fremover. Det savner jeg fortsatt som resultat av dette, sier Solberg til NTB under et besøk i VM-byen Seefeld fredag.

Toppmøtet mellom USA og Nord-Korea i Hanoi endte med at Donald Trump og Kim Jong-un skiltes uten en avtale. Eksperter beskriver utfallet som et klart tilbakeslag i prosessen med å få på plass en avtale med Nord-Korea om stans i virksomheten i det nordkoreanske atomanlegget i Yongbyon i bytte mot sanksjonslettelser.

Solberg håper partene fortsetter å holde kontakten fremover.

– Det som er viktig fremover, er at man holder fast på det som var det opprinnelige, nemlig at Nord-Korea ikke skal få atomvåpen. Det vil destabilisere mye innenfor nedrustningsarbeidet fremover.

Det resultatløse toppmøtet har fått hard medfart i amerikanske medier de siste par dagene.

– Det viser at det er langt igjen til vi får et ordentlig resultat av dette, sier Solberg.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.