Statsminister Erna Solberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg (H) savner fortsatt et klart og tydelig resultat av møtevirksomheten mellom USA og Nord-Korea om det nordkoreanske atomprogrammet.

– Jeg skulle ønske at det kom ut en klarere og tydeligere avtale som kunne forsikret om at Nord-Korea ikke har atomvåpen fremover. Det savner jeg fortsatt som resultat av dette, sier Solberg til NTB under et besøk i VM-byen Seefeld fredag.

Toppmøtet mellom USA og Nord-Korea i Hanoi endte med at Donald Trump og Kim Jong-un skiltes uten en avtale. Eksperter beskriver utfallet som et klart tilbakeslag i prosessen med å få på plass en avtale med Nord-Korea om stans i virksomheten i det nordkoreanske atomanlegget i Yongbyon i bytte mot sanksjonslettelser.

annonse

Solberg håper partene fortsetter å holde kontakten fremover.

– Det som er viktig fremover, er at man holder fast på det som var det opprinnelige, nemlig at Nord-Korea ikke skal få atomvåpen. Det vil destabilisere mye innenfor nedrustningsarbeidet fremover.

Det resultatløse toppmøtet har fått hard medfart i amerikanske medier de siste par dagene.

– Det viser at det er langt igjen til vi får et ordentlig resultat av dette, sier Solberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon