Huset der 59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen ble drept mellom 13. og 15. juli 1998. Om to uker starter rettssaken mot en 38 gammel mann fra Sri Lanka som er tiltalt for å ha voldtatt og drept henne og siden forsøkt å skjule drapet ved å sette fyr på huset. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB scanpix
annonse

Mannen som er tiltalt for å ha voldtatt og drept Marie-Louise Bendiktsen i Sjøvegan i 1998, vil i retten hevde at de hadde et intimt forhold.

annonse
annonse

Rettssaken mot mannen, som var 17 år da drapet på 59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen skjedde 15. juli 1998, starter i Nord-Troms tingrett om to uker.

annonse

Mannens forsvarere sier til Folkebladet fredag at den tiltalte vil si han hadde et intimt forhold til den drepte kvinnen på det tidspunktet hun ble drept. Han nekter derimot for å ha tatt livet av henne.

– Vår klient forklarer seg troverdig og veldig detaljert om forholdet til Bendiktsen, sier forsvarer, advokat Daniel Storrvik, til avisen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Troverdighet
Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet drept med 13 knivstikk inne i det utbrente huset hun bodde i på Sjøvegan. Da hun ble obdusert, ble det funnet ukjent DNA-materiale på kroppen som var forenelig med at hun var blitt utsatt for et seksuelt overgrep.

Det ble også funnet hår fra en ukjent person. Da saken ble gjenopptatt, og mannen i fjor ble pågrepet, samsvarte hans DNA med det som var funnet på stedet.

Statsadvokat Torstein Lindquister sier til NTB at han har merket seg forsvarernes utspill i forkant av sakens oppstart i retten.

– Vi har jo sett på hva den tiltalte har forklart og etterforsket rundt det. Rettssaken vil bli en troverdighetsøvelse mellom partene, sier statsadvokaten til NTB.

– Jeg synes ikke det er riktig av meg som påtalemyndighet å kommentere de utspill som den tiltaltes side kommer med nå på forhånd, sier Lindquister videre.

Over 40 vitner
Det er satt av tre og en halv uke til rettssaken i Tromsø som skal starte 13. mars. Påtalemyndigheten har stevnet 25 vitner samt sakkyndige eksperter. Den tiltaltes forsvarere har foreløpig varslet at de vil føre 13 vitner, men at dette tallet kan endre seg.

Tiltalte er tamil og srilankisk statsborger, og kom til Norge som mindreårig asylsøker i 1997. Han arbeidet i Bendiktsens hage, sammen med flere andre, to måneder før hun ble funnet drept i sin nedbrente bolig 13. juli 1998. De siste årene har han bodd på Sri Lanka.

Tiltalte bodde i en bolig tilknyttet asylmottaket på Sjøvegan fra til 1999, men oppholdt seg andre steder i Norge før han ble utvist for to år i 2014 etter flere dommer for bedrageri, grovt tyveri og kroppskrenkelse.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.